Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Bron-skaparens nya roman blir dramaserie på TV4

Publicerad: 23 december 2020, 09:00

Hans Rosenfeldt, som skapat Bron och Marcella, släppte i höstas boken Vargasommar – som ska sändas på TV4 och C More.

TV4 och C More har köpt rätten till Vargasommar, en roman av Hans Rosenfeldt – som ligger bakom tv-serierna Bron och Marcella.

Ämnen i artikeln:

TV4CMore

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Vargasommar, som är den första boken i Hans Rosenfeldts nya kriminalserie, kom ut i höstas. Nu står det klart att TV4 och C More kommer att göra dramaserie av romanen, i vilken Haparandapolisen Hannah Wester står i centum.

– Berättelsen och boken betyder mycket för mig och jag ser verkligen fram emot att i ett spännande och kreativt samarbete få återvända till Haparanda, lyfta Hannah Wester, Katja och de andra karaktärerna från boksidorna över till ett annat medium och förhoppningsvis därmed, på sikt, nå en större, global publik, säger Hans Rosenfeldt.

Hans Rosenfeldt har en mångårig bakgrund från public service. Dels som nöjeschef på SVT, men också som programledare i såväl tv- som radio. Utöver det har Hans Rosenfeldt också skrivit manus till flera uppmärksammade tv-serier, däribland Bron och Marcella, som båda har nått stora framgångar internationellt.

– Vi vill samarbeta med de främsta kreatörerna och genom att förvärva de bästa rättigheterna direkt till TV4/CMore kan vi snabba upp processen fram till färdiga serier, säger Piodor Gustafsson, dramadirektör på TV4 och C More.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev