Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Bringholms Kina-tv försenad

Publicerad: 28 September 2009, 04:09
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:12

Ägarkonflikt hos intressenter försenar Bringholms och Bergvalls kinesiska tv-projekt.


Det har varit tyst om de forna TV4-kumpanerna Gunnar Bergvalls och Tobia Bringholms planer på att starta tv-kanal i Kina. Nu berättar Gunnar Bergvall att planerna på intet sätt är skrotade.

– De kinesiska intressenter som vi måste ha ombord har lite inbördes ägarkonflikter som måste redas ut innan vi kan fortsätta.

Kanalen som planeras är en bred underhållningskanal.

– Ska man komma igång med en verksamhet och skapa en bas som man kan utveckla ifrån, så måste man dra en bred publik, och då är det naturliga valet underhållning.

Gunnar Bergvall beskriver den kinesiska tv-marknaden som enorm men samtidigt outvecklad. Att intressentgruppen han representerar är från Sverige ser han som en fördel.

– Kina på Sverige med visst intresse. Vi är ett litet land utan kolonialt förflutet som står för harmoni och social jämlikhet. Däremot känner de sig okomfortabla med stora amerikanska företag som dundrar in och kör sitt race.

Vilka andra parter är inblandade i projektet?

– Det tror jag att jag avstår från att svara på.

När kan ni vara igång med det igen?

– Så snart de kinesiska intressenterna sorterat upp sitt fortsätter vi att prata. Vi har mycket att tillföra och vet att Kina är intresserade av det.

Dagens Media nummer 16 innehåller ett 18 sidor långt Kina-special. Du kan läsa alla artikar i DM Plus.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.