söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Brakförlust för MTG

Publicerad: 9 februari 2012, 11:30
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:33

MTG ökade försäljningen med 6 procent under helåret 2011. Trots det gjorde bolaget ett kraftigt försämrat resultat.


DT

Dante Thomsen


MTG kan glädja sig åt försäljningsrekord i samtliga affärssegment inom tv under förra året.

Men trots det gjorde bolaget alltså en förlust (Ebita) på 637 miljoner kronor. Detta att jämföra med en vinst på 2,3 miljarder kronor under helåret 2010.

Under fjärde kvartalet 2011 redovisade MTG också en förlust på 2,5 miljarder kronor, jämfört med en vinst på 746 miljoner kronor under samma period förra året. Framför allt beror det på en nedskrivning av företagets godwill i Bulgarien.

– Vårt resultat för det fjärde kvartalet påverkades av ett antal engångseffekter som en följd av de årliga nedskrivningsprövningarna som genomfördes i slutet av året, vilka i huvudsak inte var kassapåverkande, men vår underliggande lönsamhet och kassaflöden fortsätter att vara goda, och vi fortsätter att utforska nya tillväxtmöjligheter, säger koncernchefen Hans-Holger Albrecht i ett pressmeddelande.

Som dagensmedia.se tidigare rapporterat dras MTG:s flaggskepp i Sverige, TV3, med fortsatta problem.

– Vi har en del saker att ta itu med när det gäller tittarsiffrorna, och vi håller i dagsläget på att lansera 2012 års vårtablåer. Vår nordiska abonnentbas för betal-tv fortsätter att växa och vår online-tjänst Viaplay utvecklas i linje med våra planer, säger Hans-Holger Albrecht.

I bokslutet konstaterar koncernen också att den kombinerade tittartidsandelen för MTG:s kommersiella tv minskat under såväl det fjärde kvartalet som under helåret.

"Orsaken var att flera viktiga lokalproducerade format presterade sämre än förväntat. Under 2012, efter omfattande förändringar i tablåläggningen, är vårsäsongen fokuserad på populära lokalproduktioner och starka internationella program, samt att programlanseringarna har skett tidigare än föregående år", skriver koncernen i bokslutet.

MTG TV:s vd Manfred Aronsson vill dock inte kommentera resultatet.

– Nej, han kommenterar aldrig våra resultat, säger MTG:s informationschef Per Lorentz.

Bolagets totala omsättning ökade dock från 13,1 miljarder kronor till 13,4 miljarder kronor.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev