Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Bra start för "Tårtslaget"

Publicerad: 8 april 2016, 07:40
Uppdaterad: 8 april 2016, 07:47

Igår, kl 21:00, sändes det första avsnittet av "Det stora tårtslaget" i Sjuan. Programmet är ett originalformat som skapats av Nyhetsbolaget.

Ämnen i artikeln:

SjuanTV4 Play

JH

Johanna Holmgren

johanna.holmgren@dagensmedia.se


Med en total tittarsiffra på 345 000 tittare, en rating på 4,1 och en andel på 12,6 procent, anser kanalen att det blev en bra programstart för "Det stora tårtslaget".

I sjuans huvudmålgrupp, kvinnor 25-59 var andelen 18,8 procent.

– Vi är oerhört nöjda med premiären av "Det stora tårtslaget!". Andelen är helt fantastisk och vi är så glada över att så många tittare bänkade sig igår kväll, vi ser även fram emot siffrorna för TV4 Play. Självklart firar vi med tårta, säger Susanna Jacobsson, produktionschef på TV4.

"Det stora tårtslaget" är ett orginalformat som skapats av Nyhetsbolaget.

Programmet handlar i korta drag om att åtta deltagare ska utmanas i olika tävlingar som ska sätta deras kunskaper inom bakning på prov.

I varje avsnitt presenteras ett tema som deltagarna ska tolka, till exempel en tårta som föreställer ett klädesplagg eller en maträtt.

Varje vecka får en tårtkonstnär lämna programmet och tillslut återstår en lycklig vinnare.

– Jag har alltid älskat den här typen av program, så att nu få vara en del av ett så här härligt projekt känns som en homerun. Tittarna kommer bli så sugna på att göra tårtor när de ser programmet, det är en riktig fröjd för ögat!, säger Marie Serneholt på kanalens hemsida.

Tårtslaget produceras i sju avsnitt och sänds i Sjuan i vår.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev