måndag20 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Börje Salmings liv blir Expressen-dokumentär

Publicerad: 27 februari 2023, 09:01

Expressens dokumentär tar avstamp i den sista intervjun han medverkade i som publicerades i Expressen i oktober 2022.

I Expressens dokumentär ”Börje – Jag tänker på er” får tittarna höra familj och vänner berätta om Börje Salmings liv och kamper.

Ämnen i artikeln:

ExpressenNyheter

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Nu på söndag har Expressens dokumentär ”Börje – Jag tänker på er” premiär på kvällstidningens digitala plattformar. I den en och en halv timme långa dokumentären har Expressen pratat med Börje Salmings familj och vänner om vägen från Kiruna till världens största hockeyarenor.

– Han kommer från en tid och en miljö då laget går före jaget och det är verkligen något som är väldigt fint som vi kan applicera på allting i vår värld. Vårt samhälle skulle verkligen behöva den tanken hela tiden, säger Rolf Lassgård, som är berättare i filmen, i ett pressmeddelande.

Börje Salming gick bort i november 2022 efter att ha levt med sjukdomen ALS en kort tid. Expressens dokumentär tar avstamp i den sista intervjun han medverkade i som publicerades i Expressen i oktober 2022. I intervjun hälsade Börje Salming till sina fans i Sverige genom att säga ”Jag tänker på er”.

– Den hälsningen säger så mycket om personen Börje, att han i den svåra stunden tänker på alla andra. Och ju mer vi jobbade med dokumentären, desto mer återkom det temat, säger Expressens strategiska sportchef Pontus Weinemo i en kommentar.

I dokumentären medverkar bland annat Pia Salming, Rolf Lassgård, Stig Salming, Wayne Gretzky, Nicklas Lidström, Peter Forsberg, Mats Sundin och Valter Skarsgård. För att kunna se dokumentären behöver man ha ett premiuminlogg på Expressen.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev