Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag28.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Bonniers streamingtjänst försenad – igen

Publicerad: 30 November 2015, 06:58
Uppdaterad: 1 Februari 2016, 09:25

Bonniers gemensamma streamingtjänst "C More" lanseras först efter sommaren.


Ämnen i artikeln:

BonnierC More

I september 2014 kunde Dagens Media berätta om Bonniers stora plan på tv-området. Då drog koncernchefen Tomas Franzén upp de stora dragen för Bonniers jättetjänst för rörlig bild, som initialt var planerad att lanseras redan under 2015.

– Man kan säga att det är ett Viaplay i Bonnier-tappning. Vi jobbar med det nu och får återkomma senare med exakta detaljer, sade Tomas Franzén till Dagens Media.

Tjänsten, som ska möta konkurrensen från lokala aktörer som Viaplay och globala konkurrenter som Netflix, kommer att samla Bonniers rättigheter inom rörlig bild i en enda tjänst. Som Dagens Media tidigare har berättat kommer den att heta C More.

Tidigare under hösten kunder Dagens Media berätta att tidsplanen för tjänsten hade spruckit.

– I dagsläget pågår fortfarande utveckling och vi har gott hopp om att vår uppgraderade tjänst kan lanseras någon gång efter årsskiftet, sade C Mores vd Manfred Aronsson.

Nu uppger Bonniertidningen Dagens Industri att tjänsten inte är färdig att lansera förrän "tidigast efter sommaren 2016".

– Vi var för optimistiska och trodde det skulle gå snabbare och vara enklare att utveckla tjänsten, säger Casten Almqvist till Dagens Industri.

TV4 har länge varit ett av Bonniers mest lönsamma bolag. Men enligt Casten Almqvist har bolaget under tidigare ledningar snålat genom att skjuta upp nödvändiga investeringar.

Han uppger att TV4 lider av en "teknisk skuld", beroende på 10-12 års "uteblivna investeringar i teknik".

– Vi har underskattat hur mycket efter vi låg, men jag tycker att det är rätt att prioritera kvalitet framför snabbhet, säger Casten Almqvist till Dagens Industri.

Initialt hade TV4-gruppens vice vd Cecilia Beck-Friis ansvar för projektet. Hon meddelade dock nyligen att hon ska lämna bolaget.

Dagens Industri uppger att MTG filar på en ny uppdaterad version av sin streamingtjänst Viaplay. Varken Bonnier eller MTG går ut med siffror över antalet digitala abonnenter på tv-sidan. Enligt de oeberoende mätningar som görs i Sverige (Mediavision samt MMS) ligger Viaplay långt före Bonniers existerande varianter.

LÄS ÄVEN:

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

BonnierC More

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.