Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag13.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Bonnier ljög för Dagens Media

Publicerad: 16 December 2011, 09:10
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:38

Dagens Media kunde för tre år sedan avslöja att TV4:s vd Jan Scherman skulle sluta. Uppgifterna var sanna – men Jan Scherman, kommunikationsdirektören Gunnar Gidefeldt och Bonniers vd Jonas Bonnier valde att ljuga för Dagens Media.


Ämnen i artikeln:

BonnierJan SchermanJonas BonnierTV4-gruppenTV4

Dagens Media avslöjade i december 2008 att TV4-Gruppens vd Jan Scherman skulle sluta, och att ägaren Bonnier hade kopplat in en headhunting-företag för att hitta en efterträdare.

– Det är helt fel. Vi tillbakavisar bestämt, sade Gunnar Gidefeldt, kommunikationsdirektör på TV4-Gruppen till Dagens Media.

Även Jonas Bonnier, vd för Bonnier, dementerade uppgifterna.

– Jan Scherman har inte aviserat att han vill sluta, tvärtom har Jan Scherman precis genomfört ett stort förvärv (Canal Plus) som det finns mycket spännande att göra med, sade Jonas Bonnier till Dagens Media.

Både Gunnar Gidefeldt och Jonas Bonnier ljög för Dagens Media.

Bonnier-tidningen Resumé skriver idag, utan att nämna Dagens Media, att uppgifterna som publicerades om Jan Scherman var korrekta.

– Det sattes igång en process redan för 2-3 år sedan. En headhunter kopplades till och med in, men sedan läckte det. Processen avbröts. Det blev till slut omöjligt, och det är jag glad för, säger Jan Scherman till Resumé.

Det var Jan Scherman som fick Gunnar Gidefeldt att ljuga för Dagens Media.

– Jag bad honom ljuga. Själv talar jag sanning, säger Jan Scherman till Resumé.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.