Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag30.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Bonnier i stor hälsosatsning

Publicerad: 2 Maj 2011, 06:40
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:12

TV4-gruppen, Riksidrottsförbunet och Gymnastik- och idrottshögskolan inleder ett nytt hälsosamarbete kallat "Första steget", som sänds i Nyhetsmorgon.


Ämnen i artikeln:

BonnierExpressenTV4

Premiären för "Första steget" - som ska sändas i Nyhetsmorgon tre gånger per vecka är den 15 maj.

Programmet ska ledas av TV4:s hälsoambassadörer Tilde de Paula och Kristin Kaspersen.

Förutom program i TV4:s Nyhetsmorgon tre gånger i veckan planeras också en gemensam webbstatsning och tre löparfester i Stockholm, Växjö och Falun.

Målet är att få svenskarna att röra på sig mer.

– Första steget är ett viktigt försök att bidra till ett mer hälsosamt och aktivt Sverige. Vi tror att vi har en god chans att lyckas med det, och att på ett kul och bra sätt hjälpa alla som har lite svårt att komma igång med träningen, säger TV4-Gruppens konceptchef Håkan Rossberg i ett pressmeddelande.

Under måndagar och tisdagar får tittaren tips på enkel och effektiv vardagsmotion och på söndagarna följer Tilde de Paula och Kristin Kaspersen tre kända profiler som ska komma i form.

Varje söndag avslutas Nyhetsmorgon dessutom med direktsänd massträning på Gärdet i Stockholm under ledning av hälso- och träningscoachen Oscar Jöback.

Första steget pågår hela sommaren.

– Vi hoppas att många, som kanske ännu inte kommit i kontakt med någon av våra idrotter, tar chansen att ta ”första steget”. Eller att någon som kanske redan är aktiv vill prova något nytt, säger Erik Strand, generalsekretare på Riksidrottsförbundet i ett pressmeddelande.

Flera sponsorer är redan knutna till satsningen och sponsorerna kommer bland annat att finnas närvarande på webbsatsningen forstasteget.se, vid de tre löparfesterna och i en ny sektion i Expressens GI & Hälsa-bilaga.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

BonnierExpressenTV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.