fredag22 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Bok & Bibliotek startar Mediedagarna – Dagens Media med som partner

Publicerad: 23 september 2011, 12:15

På fredagen presenterade Bok & Bibliotek planerna på Mediedagarna i Göteborg, Meg. Dagens Media ska som partner vara med och bygga evenemanget.

Ämnen i artikeln:

MegDagens MediaBokmässanSveriges RadioSVTStampenGoogle

DT

Dante Thomsen


Nyheten presenterades av Bok & Bibliotek under Bokmässan i Göteborg på fredagen.

Det nya evenemanget Mediedagarna i Göteborg, Meg, ska bli mediebranschens nya arena.

– Själva grunden för Meg är att bygga en ny mötesplats, tvärs över alla traditionella gränser, säger Åsa Bernlo, ansvarig för Meg, i ett pressmeddelande.

Hon fortsätter:

– Genom varje nytt samarbete och varje ny medverkande läggs ytterligare en viktig bit till det pusslet och både programmet och utställningen berikas med nytt högaktuellt innehåll. Därför är det fantastiskt att Meg möter ett så stort intresse och att vi redan nu kan presentera flera intressanta partners och medverkande.

Meg ska vara en mötesplats där branschens aktörer, tillsammans med konsumenterna, kan mötas, hämta kunskaper, utbyta idéer, utveckla affärer och underhållas.

Premiären är den 8-9 mars 2012. Några av de aktörer som redan har engagerat sig i Meg är Dagens Media, Google, branschorganisationen Elektronikbranschen, Stampen, Sveriges Radio, Sveriges Television, Elanders Fälth & Hässler, Film i Väst och Medieföretagen. Apple och Spotify har redan anmält att de medverkar inom ramen för seminarieprogrammet.

– Jag har länge imponerats av Bok & Biblioteks arbete med bokmässan. Att vi på Dagens Media nu får vara med och bygga en liknande mötesplats, fast för mediebranschen, känns fantastiskt kul och spännande, säger Fredrik Svedjetun, chefredaktör på Dagens Media.

– Mediemarknaden har aldrig varit så komplex som den är nu, och branschens aktörer har aldrig tidigare stått inför så stora utmaningar. Därför är jag övertygad om att Meg är ett initiativ som verkligen behövs.

Andreas Svenungsson, nordisk kommunikationschef på Google:

– Vi är glada över att vara en samarbetspartner till Meg och vi tycker att det är viktigt och värdefullt att vara med och diskutera innovation i framtidens medielandskap.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev