Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Bluhme lämnar Kanal 5

Publicerad: 11 september 2012, 07:25
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:12

SBS tillsätter en intäktsdirektör – och försäljningsdirektören Jerker Bluhme lämnar Kanal 5 och Kanal 9.

Ämnen i artikeln:

SBS TVKanal 5

EH

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

FS

Fredrik Svedjetun

fredrik@dagensmedia.se


SBS TV samlar nu all distribution och försäljning i en gemensam intäktsorganisation. Sami Vikback, idag vd för SBS TV i Finland, har utsetts till intäktsdirektör i den nya organisationen.

Då väljer Jerker Bluhme, försäljningsdirektör för SBS TV, där Kanal 5 och Kanal 9 ingår, att lämna bolaget.

– Jag och Jonas har haft en dialog och jag har valt att sluta. Vi har fattat beslutet tillsammans. och har patat om det här sedan flera veckor tillbaka. Det är jättebra för oss båda och ingen större dramatik, säger Jerker Bluhme till dagensmedia.se.

Jerker Bluhme kommer att lämna SBS TV 28 september, men än vet han inte var han kommer att gå efter detta.

– Det finns inga planer just nu. Nu har jag lite tid för reflektion och tankar kring vad jag vill göra. Jag är kvar i några veckor till och sedan lämnar jag företaget. Det ska bli jättespännande, säger han.

Sami Vikback tillträder sin nya tjänst 1 oktober och Jerker Bluhme säger att det känns viktigt att han nu lämnar efter sig en välmående organisation.

– Säljorganisationen mår bra och visar bra resultat. Jag är stolt och glad över att vi åstadkommit en bra lönsamhet. Det är en välmående organisation som Sami tar över och det är viktigt, säger han.

Vad har du fått för reaktioner på att du slutar?

– Somliga är förvånade, det går ju inte dåligt och finns inga konflikter. Så vissa är överraskade men förstår mitt beslut. Det är väldigt nytt allting, men jag mår jättebra och det är viktigt.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev