Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Blir vice vd på TV4-gruppen

Publicerad: 6 November 2013, 13:39
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:57

Cecilia Beck-Friis, idag ansvarig för digitala medier inom TV4, tar klivet upp till posten som vice vd.


Ämnen i artikeln:

TV4

Därmed blir Cecilia Beck-Friis övergripande ansvarig för såväl affärs- som teknikutveckling i ett helt nytt ansvarsområde. Det betyder att dagens avdelning för digitala medier upphör.

Samtidigt utser TV4 Johan Kleberg, idag vd på C More, till innehållsdirektör med fokus på rättighetsfrågor och kanaldirektören Peter Lindström får ett utökat ansvar för TV4 Play, samt alla distributionsfrågor. Det innebär att dagens innehåll och kanal-/plattformspaketering separeras i två olika avdelningar.

Omorganisationen är ett led i TV4:s satsning för att bli ledande på tv i alla plattformar. Men detta innebär också att TV4 drar ner på personalstyrkan. Cirka tio tjänster kommer att försvinna när den nya organisationen sjösätts.

– Vi genomför nu en digital transformation av hela företaget, en ny fas för TV4-Gruppen. Det handlar om att vässa vårt erbjudande till både tittare och kommersiella samarbetspartners och att göra det på alla plattformar. Vår publicistiska idé om bredd, kvalitet och mångfald ligger fast, och med den nya organisation vi nu sjösätter möter vi de krav som en förändrad tv-konsumtion och framtiden kommer att ställa på oss, säger TV4-Gruppens vd Casten Almqvist, i ett pressmeddelande.

Enligt pressmeddelandet ska Johan Kleberg lämna C More när en ny vd har rekryterats.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.