Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag12.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Björn Wimans hårda kritik mot Ove Joanson

Publicerad: 18 mars 2015, 11:29
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:09

Bråket om Tomas Brunegårds nya jobb i Sveriges Radios styrelse fortsätter. Enligt DN:s kulturchef Björn Wiman handlar det om en "monumental arrogans".


Ämnen i artikeln:

SRDagens Nyheter

I början av mars berättade Sveriges Radios ägarstiftelse att man plockar in den tidigare Stampen-vd:n Thomas Brunegård i styrelsen.

Beslutet har fått hård kritik, vilket Dagens Media rapporterat om, och nu fortsätter bråket.

I Journalisten kommenterar Ove Joanson, ordförande i Ägarstiftelsen för public service och ansvarig för utnämningen, sitt val att tillsätta Tomas Brunegård.

Bland annat säger Ove Joanson till Journalisten att det är befängt att kalla det vänskapskorruption, trots att Ove Joanson själv har haft konsultuppdrag för Stampen. Vidare skriver Ove Joanson att en person i SR:s styrelse tjänar 64 000 kronor per år, vilket gör att det skulle ta 50 år att betala tillbaka till Tomas Brunegård.

Detta har fått Björn Wiman, kulturchef på Dagens Nyheter, att reagera. I en artikel på DN Kultur säger han att Ove Joansons arrogans är monumental och att hans uttalande är ett tecken på att den nuvarande förvaltningsmodellen för public service inte fungerar.

Enligt Björn Wiman är det en "sorglig ironi att det är kronjuvelerna i den svenska mediepolitiken, SR, SVT och UR, som på detta sätt är utlämnade till godtycke och osund svågerpolitik".

Dagens Nyheter har nått Ove Joanson som inte vill kommentera Björn Wimans artikel.

LÄS OCKSÅ:

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SRDagens Nyheter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.