Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Bindefeld gör tv-show i Kanal 5

Publicerad: 27 Maj 2015, 03:00
Uppdaterad: 6 December 2015, 11:59

Micael Bindefeld är glad, förväntansfull – och en aning nervös. I höst öppnar han upp sitt hem för hela svenska folket. "Den här programidén speglar väldigt mycket mig som person", säger han.


Ämnen i artikeln:

BindefeldKanal 5

Pr-veteranen Micael Bindefeld har sedan sitt första kommunikationsjobb 1987 gjort sig känd som en person som hellre regisserar medierna än står i deras centrum.

Han har synts på tusentals mingelbilder – men alltid varit restriktiv med att visa upp sitt privatliv.

Nu är det dock klart att han ska bjuda in tittarna till sitt hem i en ny programserie i Kanal 5, kan Dagens Media berätta (läs om hela SBS Discovery TV:s höst här).

Micael Bindefeld skrattar när Dagens Media undrar hur det här gick till.

– Det frågar jag mig själv varje dag, säger han, och fortsätter:

– Jag tror att jag kan gå in och ur det här med bibehållen integritet. Det är ingen dokusåpa som vi ska göra, utan ett mat- och trädgårdsprogram där jag känner att jag kan vara mig själv.

Micael Bindefeld har idag över 24 000 följare på Instagram. Kommunikationen med alla fans har gjort att han vågat lätta lite på tyglarna.

– Det är nya tider och jag har blivit mer generös med att dela med mig. Det är också väldigt kul att få feedback av följarna som, precis som jag, är besatta av trädgård. Produktionsbolaget (Scandinavian Studios) har också varit väldigt lyhörda för mina önskemål – om vad jag vill, hur jag vill ha det och vad jag trivs och inte trivs med.

Idén med det nya Kanal 5-programmet har sin grund i boken ”Min trädgård är en fest”, som Micael Bindefeld gav ut för ett år sedan och som har sålts i 23 000 exemplar. I boken – som är en kombinerad trädgårds- och kokbok – bjuder Bindefeld in till sitt grönskande landställe i Stockholms skärgård.

Och det är precis vad han också ska göra i Kanal 5 i höst.

– Hela idén med boken var att visa upp min kärlek till min trädgård, och vad jag lagar för mat av det som jag själv har odlat. Trädgård och mat är så intimt förknippade med varandra. Det ska bli kul att göra bokens bilder rörliga. Meningen är att det ska bli ett vackert program där man får lära sig saker och bli inspirerad.

Upplägget i programmet, som går under arbetsnamnet ”Fest hos Bindefeld”, är att Micael Bindefeld varje vecka bjuder in vänner och bekanta till sommarfest. Tittarna får följa med från början till slut – från växthuset och trädgården till avslutad middag.

Till sin hjälp har han de nära vännerna Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam, som agerar sidekicks i programmet

– Vi har hängt ihop i 30 år. Det känns jäkligt kul att ha dem bredvid mig. De har också mycket mer erfarenhet av tv än vad jag har, och det känns tryggt, säger Micael Bindefeld.

Vilka ska du bjuda in till festerna?

– Det blir riktiga vänner varvat med personer som jag kanske inte känner på djupet men är nyfiken på. Det blir precis så som när jag bjuder på middag privat – en spretig gästsammansättning. I det kan det uppstå spännande samtal.

Du driver ju en pr-byrå också, hur ska du hinna med allt?

– Vi spelar in i juli och augusti. Det här tar ingen arbetstid från min dagliga verksamhet, utan jag gör det från min semester.

Du är känd som en perfektionist. Kommer du kunna hålla fingrarna borta från klippningen?

– Jag är perfektionist med saker som jag begriper mig på och har kunskap om. I andra fall tar jag råd av de som vet bättre. Jag kommer säkert att ha åsikter om redigeringen, men jag har ingen ”final cut”-garanti inskrivet i avtalet med produktionsbolaget.

Har du någon förebild i tv-världen?

– Jag älskar Pernilla Månsson Colts trädgårdsprogram på SVT. Jag har inga ambitioner att göra en kopia på det programmet, men det är både ett inspirerande, lärorikt och snyggt filmat program. Vi ska försöka göra min succébok rörlig, det är det som är idén.

Tror du att det finns ett sug kring din person, eftersom du har varit ganska restriktiv med att visa upp ditt privatliv?

– Nej det tror jag inte. Det skulle vara förmätet att säga det. Däremot finns det ett omättligt behov och en längtan kring mat och trädgård, men paketerat på ett nytt sätt. De mer traditionella trädgårds- och kokböckerna har till delar spelat ut sin roll.

Är du nervös?

– Lite pirrig känner jag mig, men det ska bli kul. Jag har gjort ett matlagningsprogram med ”Mat-Tina” för TV4 och ett reseprogram med Izabella Scorupco i Tel Aviv för SVT. Det har gett mig lite självförtroende vad gäller tv. Det är roligt att göra tv när det är inom områden där jag känner mig trygg och bekväm.

LÄS OCKSÅ:

 

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

BindefeldKanal 5

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.