Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag19.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

"Biggest loser" till Sjuan

Publicerad: 11 Juli 2012, 13:29
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:16

TV4-Gruppen sänder nästa år en tredje säsong av viktminskningssåpan "Biggest loser Sverige" - denna gång i Sjuan och med två sändningstimmar per vecka.


Ämnen i artikeln:

Biggest loserSjuanTV4-gruppen

TV4:s viktminskningsserie "Biggest loser Sverige" fick inte riktigt det genomslag som TV4 hade hoppats på under första säsongen. Kanalen gav dock serien ännu en chans i våras och under 2013 kommer en tredje säsong. Serien har dock flyttats till Sjuan.

– Vi kidnappar "Biggest loser" precis som vi snodde över "Spårlöst". Det har varit mitt älsklingsprogram från flera år tillbaka och jag blev avundsjuk när den låg hos TV4. Men nu har den kommit till oss och det är jätteroligt, säger Anton Glanzelius, programchef på Sjuan, till dagensmedia.se, och fortsätter:

– Det har varit ett extremt starkt program och det är en klockren matchning med Sjuans målgrupp. Serien är otroligt stark bland kvinnor över 25 och har en väldigt lojal målgrupp. Förra säsongen snittade på 650 000 tittare.

I och med att programmet flyttar över till Sjuan så kommer också formatet att ändras. Sjuan kommer att visa två avsnitt i veckan istället för ett och antalet finaler kommer att utökas till två stycken.

– Vi tittar mer på det amerikanska formatet, och har två sändningstimmar och lägger också fokus på de som fortsätter sin kamp hemma. Vi kommer att ha två finaler, en för de som håller sig kvar i tävlingen och en för de som har åkt ut, en slags hemmatävlingsfinal. Det känns som ett sympatiskt grepp, säger Anton Glanzelius.

Enligt Anton Glanzelius är programmet en del i en större satsning att få fler storformat till kanalen.

– Vi kliver ur vår kostym lite och gör storformats-tv. Efter namnbytet där vi försökte ha en stabil tablå och där vi var måna om att tittarna skulle känna igen sig går vi nu in i en ny period. Vi lyckats med övergången och det är dags för oss att ta ett steg upp och göra storformat som "Hela Sverige bakar" och "Biggest loser", säger han.

Vilka kommer att leda programmet?

– Det har vi inte landat i ännu, vare sig programledare, tränare eller plats.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.