Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Big Brother gör comeback

Publicerad: 24 september 2019, 12:44

Fredrik Arefalk är kanalchef TV4 och C More film & serier.

Foto: Press

Två decennier efter starten gör realityserien Big Brother comeback på TV4. Enligt kanalchefen Fredrik Arefalk innebär ny teknik att tittarna nu kommer att kunna vara delaktiga på ett helt annat sätt.


Ämnen i artikeln:

TV4Big Brother

Nästa år har det gått 20 år sedan realityserien Big Brother sändes för första gången i Sverige. 

Nu byggs ett nytt Big Brother-hus som ska vara placerat i Stockholm. Närmare 50 kameror och 90 mikrofoner ska följa deltagarna i huset under 100 dagar. Den person som vinner tittarnas gunst – som avgör vem som ska lämna huset varje vecka – vinner en miljon kronor. 

– De tekniska förutsättningarna för att låta tittarna följa och styra vad som händer i huset är på en helt annan nivå idag och vi tror att det kommer locka den unga digitala generationen, men även en bredare publik som har följt Big Brother tidigare, säger Fredrik Arefalk, kanalchef TV4 och C More film & serier, i ett pressmeddelande.

Castingen börjar idag, och enligt Joel Bendrik, exekutiv producent på TV4, letar man i år efter annorlunda personer än tidigare säsonger. 

– Castingen ser lite annorlunda ut än tidigare säsonger av Big Brother. Det vi söker nu är ett tvärsnitt av Sverige som det ser ut idag, främst i åldern 20-30 år, medvetna personer som har koll på sin omvärld, är verbala, har humor och det lilla extra. Annorlunda är bra, säger han i samma pressmeddelande. 

Big Brother startar under våren 2020 och kommer att visas live dygnet runt på TV4 Play och C More. Varje vardag visas en sammanfattning av dygnet, och under helgen en veckofinal, på Sjuan.

Läs mer: 2015: Efter låga tittarsiffror – oklar framtid för Big Brother 

Julia V. Caesar

Reporter

Ämnen i artikeln:

TV4Big Brother

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev