Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Bevakningshysteri kring "Mellon"

Publicerad: 30 januari 2013, 15:57
Uppdaterad: 6 december 2015, 13:57

Intresset för att bevaka SVT:s Melodifestivalen är rekordstort. Inför lördagens premiär i Karlskrona har närmare 200 pressackrediteringar beviljats. "Intresset växer för varje år, mycket beroende på nya medier", säger Anna Wilborg som är pr-ansvarig.


Ämnen i artikeln:

MelodifestivalenSVTEurovision Song Contest

På lördag drar årets omgång av Melodifestivalen igång. Första deltävlingen äger rum i blekingska Karlskrona. På plats finns Anna Wilborg som ansvarar för pr och pressackreditering.

– Alla traditionella medier finns representerade liksom nätmedierna som växer. Rena bloggare kan vi tyvärr inte släppa in, vi har helt enkelt inte plats, säger hon.

Inför premiären har upp emot 200 journalister beviljats tillträde men till finalen som kommer att äga rum på Friends Arena i Stockholm blir det plats för flera. Det behövs, inte minst eftersom intresset för eventet är stort även bland utländska medier.

– Förra året bevakade närmare 400 journalister finalen och i år är intresset ändå större eftersom vi har Eurovision song contest, berättar hon.

Övriga deltävlingar kommer att sändas från Göteborg, Skellefteå, Malmö och Karlstad.

– Det är väldigt roligt eftersom det engagerar så många på orten, säger Anna Wilborg.

Helen Preutz

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.