Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökRörligt

”Beundrar SBS TV:s kontinuitet”

Publicerad: 27 Juni 2012, 09:57
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:17

Calle Jansson, tillträdande kanaldirektör på SBS TV, berättar om sina tankar om det nya toppjobbet.


Ämnen i artikeln:

SBS TVStrixMTGCalle Jansson

Calle Jansson kommer senast från tjänsten som vd på MTG:s produktionsbolag Strix. Nu blir han istället kanaldirektör på SBS TV, en helt nyinrättad tjänst. Han berättar om varför jobbet var intressant för honom:

– Jag är förtjust i broadcasting-sidan. Jag gillar att få tittarsiffror levererade som ett kvitto på hur man skött sig. Det har jag saknat under mina sex år på produktionsbolagssidan. 

Han fortsätter:

– Sedan har jag saknat strategierna och långsiktigheten och jag har länge beundrat just SBS TV:s långsiktighet i sin positionering, roligare tv, som de också nått stora framgångar med.

Calle Jansson har tillbringat större delen av sin yrkesverksamma karriär inom MTG. Men att nu ta steget över till konkurrenten känns inte märkligt.

– Jag förstår frågan men ser det inte så. Under de senaste sex åren har jag inte sett SBS som en konkurrent utan som en kund, vilket de faktiskt är, och dessutom en kund som vi har haft ett väldigt bra samarbete med.

Rollen som kanaldirektör innefattar Lars Beckungs tidigare titel som programdirektör, men Calle Jansson får ett utökat ansvar. Exakt vad som kommer att landa på hans bord är ännu inte klart.

– Det är ju en helt ny tjänst som fortfarande håller på att formas men generellt, med den bakgrund jag har, så önskar SBS TV att jag ska ta ett helhetsansvar för antal frågor på strategisk nivå. För att förklara det enkelt får jag ett helhetsansvar för innehållet på SBS kanaler.

Var ser du potential till förbättring på SBS TV?

– Det var en av anledningarna till att jag tackade ja. På SBS TV finns en mängd olika ”nästa steg” att ta. Jag pratar inte om några drastiska åtgärder utan att bygga vidare på den kontinuitet som jag pratade om tidigare. Exakt vad får jag återkomma till i höst när jag har tillträtt.

Henrik Widell


Ämnen i artikeln:

SBS TVStrixMTGCalle Jansson

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev