Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Berg & Meltzer: "Det är omöjligt att dölja vilka vi är"

Publicerad: 9 december 2014, 13:06
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:19

Programledarduon Carina Berg och Christine Meltzer om vänskapen, nya säsongen, och dramatiska händelser i Italien.


Carina Berg och Christine Meltzer är aktuella med en ny säsong av roadtrip-programet "Berg & Meltzer" - denna gång i europeisk miljö.

Förutom den geografiska skillnaden har även relationen mellan de två förändrats - till det bättre. Något som går igenom rutan, berättar de båda tv-profilerna för Dagens Media.

– Vi kände varandra den här gången, det är en tydlig skillnad. Första omgången började vi med att bara sitta ner och prata med varandra. Det var en intensivkurs i vänskap kan man säga, säger Carina Berg.

– Absolut, fyller Christine Meltzer i. Vi vet varandras triggers numera. Samtidigt är det så intensivt att spela in det här programmet. Det är omöjligt att dölja vilka vi är. Take it or leave it liksom.

Temat från första säsongen - som var fyllt med galna upptåg och ovanliga resmål - går igen. Resan genom Europa går via Frankrike, Tyskland, Italien, Spanien, England och Grekland. Längs med vägen testar de på alltifrån att delta i grimas-VM till cirkusakrobatik och tornerspel.

– Italien och Verona var en favorit, berättar Carina Berg. Det var det enda stället vi var på där vi inte var helt slutkörda. Vi bara njöt. Det mest dramatiska som hände var att vi inte lyckades öppna en flaska vin typ, säger Carina Berg.

Christine Meltzer håller med om att Verona var ett av de bästa stoppen, men hon lyfter även Grekland som en favorit.

– När vi var i USA var det snöstorm typ hela tiden. Vi längtade efter värmen när vi låg där och frös på kalla motellrum. Mot den bakgrunden var det skönt att äntligen komma till Grekland, säger Christine Meltzer.

Jämförelserna med kanal 5:s manliga prugramledarduo, Filip & Fredrik, duggade tätt inför förra årets premiärsäsong. Men den pucken har de båda för länge sedan släppt. De gör sin egen grej och är inte någon "kvinnlig variant av Filip & Fredrik".

– Jag tycker inte alls vi har fått den mycket nu, säger Christine Meltzer.

– Nej. Det finns väl plats för fler programledarduos? Och även om det vore så så är det en fin jämförelse, säger Carina Berg.

Anton Andersson

anton.andersson@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev