Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Bekräftat: TV4 Stockholm skrotas

Publicerad: 10 Oktober 2013, 07:11
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:58

UPPDATERAD. I ett pressmeddelande med rubriken "TV4 rustar för starkt nyhetsår" bekräftar kanalen att Stockholmsredaktionen läggs ner.


Stockholm är redan väl bevakat av riksredaktionen. Det är anledningen till att TV4 Stockholm nu läggs ner, enligt ett pressmeddelande från TV4.

Lokal-tv i Stockholm ersätts istället med fler nyheter från övriga landet. Däremot påverkas inte den lokala trafikinformationen och det lokala vädret i Stockholm.

Samtidigt som TV4 Stockholm läggs ner görs flera förändringar:

Redaktionerna i Helsingborg, Borås och Linköping till Malmö, Göteborg respektive Norrköping centraliseras. Den lokala bevakningen av Helsingborg, Borås och Linköping fortsätter, liksom de lokala egna nyhetssändningarna.

Det blir också större fokus på utrikesbevakningen i och med det nya programmet "Korrarna". En ny nyhetsstudio står också på listan över förändringar, med modernare grafiklösningar och bättre teknik.

Flera specialprogram kommer dessutom att sändas inför valet.

På morgonen kommer ekonominyheterna att integreras i ordinarie nyhetssändningar, samtidigt som sändningstiden för Nyheterna och Sporten utökas på morgnarna.

De digitala plattformarna TV4 Play och tv4.se ska också integreras bättre med broadcastprogrammen.

Enligt uppgift till Dagens Media ska personalen på Nyhetsbolaget vara chockade och upprörda över beslutet att lägga ner TV4 Stockholm.

LÄS OCKSÅ:

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.