Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Bekräftat: Melloturnén ställs in

Publicerad: 6 oktober 2020, 05:51

”I nuläget får man inte arrangera event för en större publik och ingen vet hur det kommer att se ut efter årsskiftet”, säger Anette Helenius, projektledare för Melodifestivalen.

Foto: Stina Stjernkvist/SVT

SVT bekräftar att Melodifestivalen kommer sändas från en och samma plats i år på grund av corona.


Ämnen i artikeln:

MelodifestivalenSVT

Redan i början av augusti rapporterade Dagens Media om att SVT planerar ett annat upplägg av publikkära ”Melodifestivalen” på grund av rådande coronapandemi, en nyhet som Aftonbladet var först att rapportera om. 

”Det är alldeles för tidigt att säga något om upplägget för Melodifestivalen 2021”, skrev Camilla Hagert presschef på SVT i ett mejlsvar till Dagens Media vid tillfället. 

Ett par månader senare bekräftar SVT bekräftar att samtliga sex program i stället kommer att sändas från Stockholm. 

– En Melloturné kräver lång planering. I nuläget får man inte arrangera event för en större publik och ingen vet hur det kommer att se ut efter årsskiftet. Därför är det inte möjligt varken för SVT, värdstäder eller turnésamordnare att planera för en turné 2021, säger Anette Helenius, projektledare för Melodifestivalen, i ett pressmeddelande. 

 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MelodifestivalenSVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News