Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag12.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Beckung bekräftar – Micke Svensson till Mexiko

Publicerad: 5 December 2012, 09:06
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:02

Nu är det bekräftat – Stockholm-Köpenhamns vd Micke Svensson går till nystartade Mexiko, där han blir delägare.


Dagensmedia.se kunde redan för två veckor sedan berätta att Stockholm-Köpenhamns vd Micke Svensson lämnar Metronome-bolaget för nystartade produktionsbolaget Mexiko, som Filip Hammar och Fredrik Wikingsson, startat tillsammans med Kanal 5:s förra programchef Lars Beckung.

Nu bekräftar Lars Beckung uppgifterna, och passar samtidigt på att gratulera Stockholm-Köpenhamn till en bra efterträdare i Johan Stemme, som blir ny vd i bolaget.

– Johan Stemme är en jävligt duktig kille. Det känns bra att de får en bra koncession därborta, säger han.

Micke Svensson går in som delägare i Mexiko. Hur stor andel han tar vill Lars Beckung inte svara på.

– Vi pratar inte om hur stort ägande vi har, men Micke går in som fullskalig delägare och senior medarbetare och det känns fantastiskt kul. Han är en av de bästa innehållsleverantörer vi har i Sverige.

Micke Svensson tillträder nästa år. Hans titel blir kreativ chef.

– I den mån det behövs en titel. Så här i uppstartsskedet gör ju alla lite av allt, men kreativt innehåll är vad Micke kommer att fokusera på, säger Lars Beckung.

– Som ett nytt bolag vet vi att vi har mycket att bevisa, både gentemot nya medarbetare och mot marknaden. Vi är ödmjuka inför detta men det känns som att förutsättningarna är goda, fortsätter han.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.