Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag09.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

BBC ska göra reality-tv i Norden

Publicerad: 17 Februari 2016, 10:22
Uppdaterad: 17 Februari 2016, 10:27

BBC Worldwide etablerar sig på den nordiska tv-marknaden.


Ämnen i artikeln:

BBC

BBC Worldwide inleder ett partnerskap med Nordisk Film TV och bildar det nya bolaget BBC Worldwide Productions Nordics.

Partnerskapet innebär att Nordisk Film TV kommer att producera så kallade non scripted-format för tv-kanalerna i Sverige, Norge, Finland och Danmark.

– Tittarna i de nordiska länderna älskar våra program och genom att samarbeta med Nordisk Film TV, ett företag vars arv, visioner och värderingar matchar våra egna, kommer vi att kunna leverera ännu mer högklassigt innehåll i form av non scripted-format till tittarna i hela regionen, säger Paul Dempsey, president global markets på BBC Worldwide, i ett pressmeddelande.

Det nya bolaget kommer att vara baserat i Danmark och Anders Fuchs har utsetts till Head of content and operations. Han kommer att övervaka en katalog med över 150 non-scripted format som "The Big Painting Challenge", "Ultimate Hell Week" och "The Getaway Car".

Tidigare BBC Worldwide-format som har producerats för den nordiska marknaden inkluderar "The Great British Bake Off", "The Week the Women Went", "Honey We’re Killing the Kids" och "The Weakest Link".

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

BBC

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.