tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

BBC Nordic lanseras i Sverige

Publicerad: 24 februari 2023, 06:49

BBC Nordic lanseras i Sverige.

Foto: BBC/Pressbild

BBC Studios kommer att lansera BBC Nordic och BBC Nordic+ i Sverige. Det uppger public-service-giganten i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

BBCStreamingToppnyheter förmiddag

Joakim Wedholm

joakim.wedholm@dagensmedia.se


Den 17 april i år lanseras BBC Nordic som linjär-tv i Sverige och kommer att samla och ersätta det allra bästa från BBC Brit och BBC Earth. Samtidigt lanseras video on demand-sajten BBC Nordic+. BBC skriver i ett pressmeddelande att urvalet är framtaget för en bredare publik i Sverige där man ”erbjuder de bästa fakta- och feelgood programmen från BBC”.

– Vi på BBC Studios är glada att kunna erbjuda det bästa av våra produktioner till våra tittare i Sverige. Vi har fördjupat oss i svenskarnas tittarvanor och handplockat premiuminnehåll som vi vet är uppskattat. Vi har breddat vårt utbud med nya spännande tillskott inom genren underhållning och livsstil så vi kan nå ut till en bredare publik, säger Arran Tindall, Senior Vice President Key Markets på BBC Studios och fortsätter:

– Med den här satsningen ger vi fler tittare möjligheten att hitta något som passar dem. Med on-demand tjänsten BBC Nordic+ kommer tittarna kunna streama sina favoritprogram, var de vill, när de vill.

LÄS OCKSÅ: Britbox vd om lanseringsstrategin: ”Norden har alltid legat högt upp på listan” 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev