Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag03.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Bauhaus byggprogram ska ge marknadsandelar

Publicerad: 26 Februari 2009, 07:57
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:31

Som Dagens Media redan berättat så står Bauhaus, tillsammans med Strix bakom programmet Byggslaget som ska sändas på TV3. Nästa vecka drar auditionturnén igång och Bauhaus marknadschef, Eric Lundberg, är optimistisk. "Vi tror stenhårt på den här idén", säger han.


Bauhaus är finansiär till programmet Byggslaget som ska sändas under sommaren på TV3. Under de två månader som programmet sänds ska Sveriges bästa hemmafixare koras.

- Vi bygger upp två hus på vår parkering i Barkaby så får de tävlande inreda dem efter bästa förmåga. Det är tuffa tider men vi satsar hårt eftersom vi ser att vi ökar vår marknadsandel. Byggslaget är en idé som rimmar väl med vår affärsplan, säger Eric Lundberg.

På vilket vis då?- Intresset för hemmafixande har ökat i samband med den så kallade "Timell-effekten". Nu vill vi driva den här kategorin ett steg vidare. Vi vill att kunderna först ska tänka på Bauhaus när de funderar på att fixa till där hemma. Det här samarbetet med TV3 är ett bra sätt att uppnå det på.

Finns det plats för ännu ett hemmafixarprogram?- Vårt program är unikt eftersom det inte är professionella snickare som bygger, utan vanliga svenskar. Vi tror stenhårt på den här idén.

Hur stor del av finansieringen står ni för?- Det är något mellan mig och TV3.

Vad får ni för era pengar då?- På måndag drar vi igång auditionturnén som ska besöka 15 orter som vi har butiker på. Vi kommer att göra en hel del event tillsammans med våra leverantörer i samband turnén. Sedan när programmet sänds har vi fler aktiviteter planerade.

Får ni någon exponering i själva programmet?- Det kan jag inte kommentera i dagsläget.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.