Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Rörligt

Barncancerfonden startar humorgala med Kanal 5

Kristian Luuk, Babben Larsson och Lasse Åbert är några av de som ska utse årets roligaste komiker. Prisutdelningen sker i Barncancerfondens och Kanal 5:s "Barncancergalan – det svenska humorpriset".


Publicerad 2015-04-22 07:01
Uppdaterad 2015-12-06 12:03

Ämnen i artikeln:

Kanal 5

Dela artikeln:

Kanal 5 och Barncancerfonden startar en prisgala för svensk humor. Galan, som går under namnet "Barncancergalan – det svenska humorpriset" ska sändas live i höst och det gågna årets bästa insatser inom humor ska belönas.

Några av humorprofilerna som sitter i juryn för galan är Kristian Luuk, Babben Larsson, Johan Ulveson och Lasse Åberg.

– Svensk humor har hållit hög klass över lång tid och är en given del av den svenska folksjälen. Det har gjort den svenska tv-publiken till finsmakare, säger Calle Jansson, kanaldirektör på SBS Discovery TV, i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Just därför känns det viktigt att få dela ut de här priserna tillsammans med en namnkunnig jury – och dessutom ge skrattet en unik och underbar nytta genom att göra en insats för forskning och information om cancer hos barn.

Detta är ett led i det nystartade samarbetet mellan Kanal 5 och Barncancerfonden, som Dagens Media tidigare har skrivit om.

– Galan blir en av årets höjdpunkter i vårt arbete med insamling för att finansiera forskning och stöd kring barncancer. Galan syftar också till att sprida kunskap om barncancer och uppmuntra flera till att skänka pengar till Barncancerfonden, säger Per Leander, verksamhetschef på Barncancerfonden, i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ:

 

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.