Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Banijay steget närmare köp av Endemol Shine Group

Publicerad: 10 februari 2020, 12:11
Uppdaterad: 10 februari 2020, 14:30

Karin Stjärne är vd för Endemol Shine i Norden.

UPPDATERAD. Banijay samlar in 2,3 miljarder euro för att köpa produktionsbolagskoncernen.


Ämnen i artikeln:

EndemolKarin Stjärne

Redan i oktober blev det känt att Banijay Group köper Endemol Shine Group. Köpet gick då inte officiellt igenom då affären först ska granskas av berörda konkurrensmyndigheter. 

Banijay är nu steget närmare ett uppköp av produktionsbolagskoncernen då de har genomfört en finansieringsrunda för att samla in 2,3 miljarder euro för förvärvet av Endemol Shine Group. 

På den svenska marknaden äger Endemol Shine Group produktionsbolagen Meter Television, STO-CPH och Filmlance. Det fransk-italienska bolaget Banijay Group, som 2015 slogs samman med Zodiak Media, äger sedan tidigare Nordisk Film TV, Jarowskij, Mastiff och Yellowbird i Sverige.

Tillsammans förväntades Banijay Group och Endemol Shine ha intäkter på cirka 3 miljarder euro under 2019. Dagens Media har sökt Endemol Shine Nordics vd Karin Stjärne för en kommentar om vad detta innebär och var i processen man nu står. Hon har dock avböjt att kommentera. 

”Det är inte min sak som vd i Endemolshine Nordic att uttala mig om processen”, skriver hon i ett mejl till Dagens Media och tillägger samtidigt att de tills vidare fortsätter att verka som separata bolag.

Köpet förväntas godkännas någon gång denna sommar, skriver Variety

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

EndemolKarin Stjärne

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.