Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Ballar av Stål polisanmäls – igen

Publicerad: 29 September 2009, 09:29
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:13

En privatperson har anmält programmet "Ballar av Stål" för ofredande.


Den första säsongen av Strix ”Ballar av Stål” drog på sig åtminstone två polisanmälningar, bland annat för förargelseväckande beteende och sexuellt ofredande.

Som Dagensmedia.se tidigare berättat spelar Strix just nu in en ny säsong av serien åt Kanal 5. Och nu har programmet på nytt blivit ett fall för polismakten, då en privatperson i slutet av förra veckan anmälde det för ofredande.

Enligt mannen blev han påhoppad av Strix team utanför Stadsteatern i Stockholm.

– En person flög på mig bakifrån och lyfte upp mig. Jag blev väldigt förvånad, men trodde att det var en kompis, säger mannen till Dagensmedia.se.

Efter ett tiotal meter lyckades han vrida sig så att han kunde se vem det var som bar honom.

– Då såg jag att det var en främmande person och jag tror att jag är utsatt för ett rån, fortsätter mannen.

Efter att ha slitit sig loss och konstaterat att tillhörigheterna är kvar bestämde han sig för att springa efter personen som hoppat på honom, som nu springer iväg.

– Då hoppar en ung tjej fram och skriker ”stopp, du är med i dolda kameran”, säger mannen.

Därefter kom även en person med filmkamera fram.

– De ser att jag är upprörd och ber om ursäkt. Men jag säger att de kan be om ursäkt i resten av livet, jag godtar inte den. Jag blev först rädd och sedan förbannad, det finns ingenting kul med det här.

Mannen uppsökte en piketbuss där han polisanmälde händelsen. Rubriceringen blev ofredande.

När han kom hem såg han att hans jacka slitits sönder, samt att en cd-skiva han haft i fickan spruckit. Han kontaktade då Strix som lovade att ersätta sakerna, men har hittills inte hört av produktionsbolaget.

– Det tog ett dygn innan pulsen går ned. Jag tycker inte det här är okej, de kan ju råka hoppa på någon som är nyopererad eller någon som har en förskärare i fickan, säger mannen.

Strix vill inte kommentera händelsen utan hänvisar till Kanal 5. Kanal 5:s presschef Dan Panas säger att inslaget är en del av komikern Martin Sonebys ”Citysports”, och att grenen är inspirerad av tävlingen ”Världens starkaste man”, där deltagarna bär tunga saker så länge som möjligt.

–Jag kan bara beklaga att han känner sig upprörd. Och många har reagerat på det motsatta sättet efter att ha blivit utsatt för det. Gällande ersättningskraven är jag säker på att det löser sig inom kort, säger han.

Martin Schori

Per Dahlström

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.