Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Bakning slår "Berg och Meltzer på Hawaii"

Publicerad: 15 april 2016, 08:18
Uppdaterad: 15 april 2016, 09:49

Igår var det en kamp om siffrorna när Sjuans ”Det stora Tårtslaget” och Kanal 5:s ”Berg och Metzer på Hawaii” sändes samtidigt i primetime, klockan 21.00.

Ämnen i artikeln:

SjuanKanal 5

JH

Johanna Holmgren

johanna.holmgren@dagensmedia.se


Gårdagens siffror från MMS visar att det andra avsnittet av "Det stora tårtslaget" vann överlägset mot Berg och Meltzers premiärdag med en totalsiffra på 385 000 tittare, 100 000 fler tittare än vad tjejerna på Hawaii fick.

I Sjuans huvudmålgrupp, kvinnor 25-59 år, hade "Det stora tårtslaget" en rating på 6,2 procent och tittartidsandelen låg på 18,2 procent.

"Berg och Meltzer på Hawaii" hade en rating på 3,0 procent med en tittartidsandel på 14,0 procent i kanal 5:s huvudmålgrupp 15-44 år.

Därmed slår alltså Sjuan slog Kanal 5..

– Sjuan har nyss lagt in en högre växel med några riktigt starka kort, och glädjande nog tog det ännu bättre fart än vi vågade hoppas. Vi är så glada över hur väl programmet mottagits och över fantastiska siffror, säger Marit Danielsson, kanalchef för Sjuan, till Dagens Media.

Trots lägre siffror än Sjuan är Kanal 5:s presschef Dan Panas nöjd med gårdagens utfall:

– Det var en stark kväll för Discovery Networks som var det näst största tv-huset i vår huvudmålgrupp 15-44 år med en tittartidsandel på 26,6 procent i primetime. Stark bidragande orsak var Berg och Meltzer eftersom de tydligt vann slotten bland ”Big five”-kanalerna, och programmet har fått en fantastiskt mottagande i sociala medier och i recensionerna, säger han till Dagens Media.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev