Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag14.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Bada Bing bjuder in Strix

Publicerad: 12 December 2011, 09:57
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:47

Bada Bing bjuder in Strix till diskussion om att samproducera Kanal5:s nya program "En stark resa" - en spin-off på Strix-producerade "Ullared" med Morgan och Ola-Conny.


Ämnen i artikeln:

StrixKanal 5

Realityserien "Ullared" har varit en tittarsuccé för Kanal 5. Serien producerades av Strix och efterbearbetades av Bada Bing, vars vd Pernilla Gamryd också hyrdes in som producent av serien.

Som dagensmedia.se tidigare har berättat gör Kanal 5 nu en spin-off med arbetsnamnet "En stark resa", som följer Ullared-profilerna Ola-Conny Wallgren och Morgan Karlsson.

Den här gången kom idén från Bada Bing, som fick producera serien, något som fick Strix-chefen Calle Jansson, vd på Modern Studios, att kalla sig "självkritisk" i en intervju på dagensmedia.se.

Nu har Bada Bing inlett diskutioner med Strix om hur en samproduktion av serien skulle kunna se ut.

– Idén till "En stark resa" kom från vår medarbetare Martin Hellborgsson, vilket inte är så konstigt eftersom han har gjort SVT-dokumentären  "Dom kallar det Ullared". Kanal 5 sa ja och eftersom allt gick väldigt fort hann vi inte stanna upp och fundera, men nu har vi gjort det och erbjudit Strix att samproducera, säger Pernilla Gamryd, delägare och vd för Bada Bing.

Att Bada Bing nu fungerar som produktionsbolag för serien "En stark resa" betyder inte att bolaget har planer på att styra om verksamheten.

– Nej, vi är ett efterbearbetningsbolag och ska fortsätta vara det, säger Pernilla Gamryd.

Kommer ni att producera program också?

– Vi kan ju inte utesluta det, men då ska vi hitta ett upplägg med samproduktion eller så.

Bada Bing har funnits i ungefär 3 år och ägs även av Klas Gibson, Jesper Ingerlund och Klas Eriksson. Snart ska bolaget ta in ytterligare tre nyckelpersoner som delägare.

Inom kort kliver också Sto-Cph:s produktionschef Anna Vuori in som vd vid sidan av Pernilla Gamryd.

– Nu när vi är ett lite större företag behöver vi hennes stora kompetens inom produktionsledning för att kunna fortsätta leverera kvalitetsprojekt och planera långsiktigt, säger Pernilla Gamryd.

Synnöve Almer

Ämnen i artikeln:

StrixKanal 5

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.