Avtalsbråket rullar vidare – Discovery går till hård attack

2017-09-04 11:03  
Ingen lösning i sikte i avtalskonflikten mellan Discovery och Com Hem. Foto: Janne Naess

Discoverys vd Henriette Zeuchner reagerar starkt på Com Hems senaste förhandlingsbud som hon kallar "ett dåligt skämt". Trots den olösta konflikten hade helgens VM-kvalmatch mellan Sverige och Vitryssland fler tittare än ländernas möte tidigare i år.

I början av förra veckan kom beskedet att Discovery Networks hamnat i ny avtalstvist. Den här gången heter motparten Com Hem/Boxer och enligt Discovery innebär nedsläckningen, som skedde under natten till fredagen, att 4,5 miljoner tittare är utan tv-företagets kanaler. 

Under fredagen fortsatte bråket när Com Hem/Boxers vd, Anders Nilsson, i ett öppet brev riktade sig till Henriette Zeuchner, vd på Discovery Networks. Och bara timmar senare besvarade Henriette Zeuchner distributörens ord i en öppen kommentar på Facebook.

Nu trappar Discovery upp tonläget rejält när bolagets vd går till hård attack mot Com Hems senaste förhandlingsbud och kallar det för "ett dåligt skämt".

– ComHem/Boxer valde idag (läs: igår) att återkomma till oss med en bomb i förhandlingarna: I deras helt nya, och bisarra, förslag kräver de att vi ska betala dem en enorm summa pengar för att ens få komma tillbaka till deras plattform. De antydde även att det var straffet för att vi stått upp emot dem, säger Henriette Zeuchner, i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Under de senaste åren har Com Hem fortsatt att öka avgifterna för sina kunder, och stoppat allt i sin egen ficka. Inte ett öre har alltså gått till produktion av de svenska underhållningsprogram och de svenska sportsändningar som Com Hem/Boxer vill ha av oss. Det här är helt enkelt inte hållbart, och vi accepterar inte det här översitteriet från ett företag som tror att de kan bete sig som en monopolist.

Som ett resultat av konflikten beslutade Discovery att sända söndagens VM-kvalmatch mellan Sverige och Vitryssland gratis på Dplay och Aftonbladet.

Simon Nilsson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt