Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Även ATG pausar Youtube-reklam

Publicerad: 26 februari 2019, 07:18

”Vi agerade direkt genom att radera konton och kanaler, och rapportera olaglig aktivitet till myndigheter”, skriver en talesperson på Youtube till Dagens Media.

Efter pedofilskandalen väljer spelbolaget ATG, precis som Ikea, att pausa sin Youtube-annonsering. Youtube säger till Dagens Media att man vill bli bättre på att upptäcka missbruk tidigare.


Ämnen i artikeln:

YoutubeIkeaATG

Youtube är i blåsväder sedan det uppmärksammats att pedofiler använder plattformen för att se klipp på barn. Det rapporterade Dagens Media om i förra veckan. 

Redan i tisdags förra veckan, 19 februari, valde Ikea att pausa sin reklam på Yotube. Nu skriver Resumé att även ATG trycker på pausknappen. 

ATG:s marknadschef Sten Andersen säger till tidningen att företag som Facebook och Google hör till de mäktigaste i världen, och med det följer ett ansvar.
– Det här är högst olämpligt och vår annonsering på Youtube har därför pausats tills vidare. Så vitt jag vet har vår reklam inte visats i anslutning till de aktuella klippen men vi vill inte associeras med den typen av innehåll. 

Youtube skriver i ett svar till Dagerns Media att man har raderat hundratals konton och att man nu vill upptäcka missbruk snabbare:
–  Innehåll, inklusive kommentarer, som utsätter minderåriga för fara är avskyvärt och vi har tydliga policyer som förbjuder detta på YouTube. Vi agerade direkt genom att radera konton och kanaler, rapportera olaglig aktivitet till myndigheter och inaktivera kommentarer på tiotals miljoner videor som inkluderar minderåriga. Det finns mer att göra - vi fortsätter att arbeta för förbättring, och att upptäcka missbruk snabbare.

Philip Wallin

Reporter

philip.wallin@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

YoutubeIkeaATG

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.