Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

ATG: ”Hoppas ge mer till sporten”

Publicerad: 6 Juli 2015, 10:49
Uppdaterad: 6 December 2015, 11:56

ATG ligger bakom ”Stjärnkusken” i TV4. Målet är att bredda intresset för travsport.


Ämnen i artikeln:

ATGTV4

Hittills har två avsnitt sänts av ”Stjärnkusken” i TV4. I programmet får tittarna följa en rad kändisar när de får prova på hur det är att vara travkusk.

Det första avsnittet, som sändes fredag 26 juni klockan 20.00, sågs av totalt 720 000 tittare, enligt MMS. Ratingen låg på 7,7 procent och andelen på 33 procent i målgruppen 15-64 år.

Men till det andra avsnittet i fredags sjönk tittandet till totalt 425 000 tittare. Ratingen låg då på 3,3 procent och andelen på 20,5 procent.

– Premiären gick verkligen över förväntan, det är jättekul. Siffrorna för fredagens program visar på fortsatt stort intresse trots stor konkurrens från den första riktiga sommarveckan runt om i landet, vilket vi är väldigt nöjda med, säger Thomas Bertilsson, pr-chef på ATG.

”Stjärnkusken” produceras av Scandinavian Studios och det är också produktionsbolaget som först kom med idén till ATG. Sedan tidigare samarbetar ATG och TV4 kring de traditionella travsändningarna så det blev naturligt att gå vidare till TV4 med programidén, berättar Thomas Bertilsson.

Förutom att ATG är en av fyra titelsponsorer är även bolagets produkt ”ATG Tillsammans” en del av programmet. Det är ett lagspel på hästar som riktar sig till spelare som kanske inte är så insatta i trav. I programmet spelar kändisarna med "ATG Tillsammans" och även tittarna kan gå med i laget.

– Vi vill att fler ska få upp ögonen för travsport. Det finns många hästintresserade i Sverige och det här ger oss chansen att ge folk en djupare inblick i sporten.

Dessutom vill ATG kunna ge ännu mer ekonomiskt stöd till travsporten, vilket är en del av bolagets uppdrag.

– Vi ger tillbaka ungefär 1,6 miljarder kronor per år till travsporten. Den summan vill vi öka och hoppas kunna göra det genom den här satsningen.

Vad är sponsringen värd för ATG?

– Det är svårt att sätta ett värde på den. Men om vi har ett fortsatt bra tittande så tror vi att intresset för travsport kommer att öka. Hittills har vi fått positiv respons både inuti och utanför travkretsar, säger Thomas Bertilsson.

Totalt ska sex avsnitt av ”Stjärnkusken” sändas i TV4. Programledare är Jessica Almenäs.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

ATGTV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.