Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

AT&T-affären överklagas

Publicerad: 13 juli 2018, 06:46
Uppdaterad: 13 juli 2018, 06:46

Foto: Wikimedia Commons

Jätteaffären mellan AT&T och Time Warner kan stoppas – USA:s justitiedepartement har överklagat domstolens beslut.


För en månad sedan fick AT&T:s köp av Time Warner grönt ljus i en domstol i Washington. Nu överklagas domstolsbeslutet av USA:s justitiedepartement (DOJ), rapporterar Adweek.

Jätteaffären har varit en utdragen sådan då AT&T redan i oktober 2016 meddelade att de ville köpa Time Warner. DOJ försökte stoppa affären redan i november samma år genom en stämning där man pekade på att affären skulle ge AT&T för mycket kontroll och riskera att höja priserna för konsumenterna.

Efter att domstolen godkände affären för en månad sedan har AT&T och Time Warner handlat fort för att få igenom affären då datumet innan affärsavtalet skulle kunna brytas hade satts till den 21 juni. Två dagar efter att affären godkändes hade därför affären genomförts. AT&T har dock sett till att hålla WarnerMedia-tillgångarna i en avskiljd enhet för att invänta en eventuell överklagan från DOJ.

I ett uttalande säger AT&T generalrådgivare, David McAtee, att man tänker försvara domstolens beslut.

– Domstolens beslut kunde knappast ha varit mer grundläggand, faktabaserad och väl motiverad. Medan den förlorade parten alltid har rätt att överklaga om den önskar, är vi förvånade att DOJ har valt att göra så under dessa omständigheter. Vi är beredda att försvara domstolens beslut vid D.C. Circuit Court of Appeals, säger han.

När affären fick grönt ljus för en månad sedan öppnade det upp och påskyndade den pågående budgivningen på tv-jätten Sky, d är Comcast och 21st Century Fox ligger i ett budkrig. Även liknande stora affär pågår i Sverige med Telias eventuella köp av Bonnier Broadcasting samt Tele2:s köp av Comhem.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.