Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag26.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Aschberg och Fylking knatar 160 mil mot cancer

Publicerad: 26 Februari 2009, 14:31
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:31

Robert Aschberg och Gert Fylking ska gå från Ystad till Haparanda. Promenaden sänds i TV8 och är ett samarbete med Cancerfonden. "Vi kan kalla det för en ambulerande talkshow", säger Anders Knave, programdirektör på MTG TV.


Formatet är framtaget av Strix Television och Anders Knave beskriver programmet som "underhållande men med en dos av seriositet".

- Robban och Gert kommer att promenera mellan Ystad och Haparanda under tre månades tid och göra diverse nedslag i verkligheten. Vi kan kalla det för en ambulerande talkshow, säger han.

I mars är det premiär för programmet, som får namnet Ystad-Haparanda och sänds på söndagar. Projektet görs till förmån för Cancerfondens Mustaschkampanj, då svenska folket uppmanas att stödja kampen mot prostatacancer.

Det är inte första gången Robert Aschberg tar sig mellan Ystad och Haparanda. Senast var dock vägunderlaget och sällskapet något annorlunda - då han tillsammans med Titti Schultz åkte Rib-båt mellan de två städerna. Det hela slutade i ett slaget hastighetsrekord.

Enligt uppgift ska Gert Fylking lämna regelbundna rapporter längs vandringsfärden i sin morgonshow men MTG Radios presschef Micke Svensson vill inte kommentera radiostationens roll.

- Inte i nuläget, säger han.

Robert Achberg kommer också att blogga på aftonbladet.se om sin marsch.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.