torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Åsa Tillberg Widell tappar vd-rollen när Nyhetsbolaget läggs ned

Publicerad: 20 april 2017, 10:11
Uppdaterad: 20 april 2017, 10:14

När Nyhetsbolaget avvecklas inom sparförslaget för TV4 försvinner Åsa Tillberg Widells vd-roll. Hon kommer dock att stanna kvar inom Bonnier-koncernen: "Exakt på vilken position vet jag inte än, men jag har en dialog med koncernchefen om det".

Ämnen i artikeln:

NyhetsbolagetTV4Bonnier Broadcasting

AT

Amanda Törner

amanda.torner@dagensmedia.se


Vid ett möte under torsdagsmorgonen har TV4:s och Bonnier Broadcastings vd Casten Almqvist presenterat ett sparpaket för medarbetarna, som innebär att TV4 och Nyhetsbolaget slås samman igen, 400 miljoner kronor per år ska sparas in och att 90 personer förlorar jobbet.

– Vi vill fortsätta ligga steget före i vårt transformationsarbete och därför genomför vi de här kraftfulla insatserna nu, när många av indikatorerna i vår verksamhet pekar uppåt, säger Casten Almqvist om förändringarna i ett pressmeddelande.

Åsa Tillberg Widell är vd för Nyhetsbolaget, som alltså ska avvecklas som en del av sparkpaketet. Hon vill dock inte kommentera varför omställningen måste göras.

– Det här är inte mitt förslag och jag kommer inte att leda den organisation som ska genomföra omställningen, därför är det inte upp till mig att kommentera. Men i allmän mening är det ju känt att alla medier, även tv, befinner sig under en stark omvandlingspress.

Kunde någonting ha gjorts annorlunda för att undvika sparpaketet?

– Det vill jag inte kommentera.

Blir det någon förändring med din roll?

– Ja, eftersom att Nyhetsbolaget avvecklas så kommer inte min vd-tjänst att finnas kvar. Jag är inte uppsagd och stannar kvar en tid för att hjälpa till i övergången. Sedan har jag fått veta att Bonnier vill att jag ska finnas kvar inom koncernen. Exakt på vilken position vet jag inte än, men jag har en dialog med koncernchefen om det. Jag är väldigt stolt över det jobb vi har gjort här på Nyhetsbolaget, det har varit en fantastisk tid tillsammans med oerhört duktiga medarbetare som har genomfört en stor modernisering och kvalitetshöjning av både innehåll och publicering.

Hur är stämningen hos er nu efter att sparpaketet presenterats?

– Det finns såklart väldigt många frågor just nu som man inte har fått svar på. Det finns medarbetare som förstått att de kommer att bli av med jobbet i och med att man lägger ned lokala redaktioner ute i landet, så där finns naturligtvis mycket oro. Sedan är det ju ingen hemlighet att det var kontroversiellt när Nyhetsbolagets bildades, det fanns de journalister som kände sig besvikna och utputtade från TV4. På så vis finns det nog många som tycker det är roligt att få återvända.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev