Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Åsa Tillberg Widell lämnar Bonnier

Publicerad: 9 augusti 2017, 07:53
Uppdaterad: 9 augusti 2017, 09:06

Åsa Tillberg Widell. Foto: Janne Naess

Nyhetsbolagets avveckling innebar att Åsa Tillbergs vd-roll försvann. Nu lämnar hon Bonnier-koncernen helt och hållet.


Ämnen i artikeln:

NyhetsbolagetÅsa Tillberg

I våras stod det klart att TV4 och Nyhetsbolaget återigen skulle slås samman. Det i samband med ett sparpaket som innebar att 400 miljoner kronor skulle sparas in och omkring 90 tjänster kapas.

En av de roller som därmed skulle upplösas var Åsa Tillberg Widells, Nyhetsbolagets vd. Efter beskedet om omorganisationen sade hon till Dagens Media att det fanns en önskan från Bonnier om att hon skulle stanna kvar inom koncernen.

”Exakt på vilken position vet jag inte än, men jag har en dialog med koncernchefen om det”, förklarade hon.

Men nu har hon alltså beslutat sig för att trots allt lämna.

– Ja, det är ett beslut som fattats tillsammans med Bonniers koncernchef Thomas Franzén.

– Vi har haft samtal kring om det skulle finnas andra positioner inom Bonnier, men det finns inga lediga just nu, och då är det inte så konstigt för mig att söka mig vidare, säger hon.

Åsa Tillberg Widell säger att hon upplever att det funnits en genuin önskan från koncernens sida att hitta något som skulle passa.

– Men man kan inte hitta på jobb, och det är så med ledande positioner att ibland finns det lediga och ibland inte. Då tycker jag det är mycket bättre att gå ut och visa att jag är tillgänglig. Det passar inte mig att sitta och vänta.

Har du några tankar om vad du vill göra nu?

– Jag skulle naturligtvis vilja ha ett annat roligt och utmanande ledarjobb inom mediebranschen. Jag kan också tänka mig att byta bransch, men mediebranschen är den som ligger närmast till hands.

Hur känns det att lämna?

– Det känns både vemodigt och spännande. Jag har varit anställd inom Bonnier väldigt länge och har alltid blivit väl behandlad och haft spännande positioner. Efter 27 år är det dags att pröva något nytt. Det finns ett liv utanför Bonnier också.

Åsa Tillberg Widell har redan gjort sin sista dag på jobbet. Hennes vd-avtal innebär att hon har ett halvårs uppsägningstid och ett halvårs avgångsvederlag, om totalt 12 månadslöner, utan konkurrensförbud.

Hon kommer tillsvidare att sitta kvar som styrelseordförande för Bonnier-ägda produktionsbolaget Mediahub.

Mikaela Åkerman

Mikaela.Akerman@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

NyhetsbolagetÅsa Tillberg

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.