söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Åsa Linderborg gör dokumentär om kungen för Warner Bros Discovery

Publicerad: 19 december 2022, 12:16

Den 1 februari har dokumentären om Carl XVI Gustaf som Åsa Linderborg och Warner ligger bakom premiär.

Foto: Warner ITVP/Warner Bros. Discovery

I vår släpper Aftonbladets tidigare kulturchef Åsa Linderborg och Warner Bros Discovery en femdelad dokumentär om kung Carl XVI Gustaf.

Ämnen i artikeln:

NyheterÅsa LinderborgAftonbladet

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Åsa Linderborg har skrivit regelbundet för Aftonbladet sedan 2003 och var kulturchef på tidningen mellan 2006 och 2019, då hon blev senior reporter på nyhetsredaktionen. 

Nu ska hon, tillsammans med Warner Bros Discovery, släppa en femdelad dokumentär om kung Carl XVI Gustaf som 2023 firar 50 år på tronen. I februari har dokumentärserien ”Kungen med två ansikten ” premiär.

Serien ska, enligt ett pressmeddelande handla om ”Sveriges monarki, kungafamiljens roll i samhället och vad som händer när människan bakom monarken gör sig påmind”.

För produktionen av ”Kungen med två ansikten” står Warner ITVP. Serien kommer att sändas på Kanal 5 och Discovery Plus.

– Jag har alltid undrat över varför så få svenska journalister bryr sig om kungahuset. Antingen beror det på att kungen inte låter sig granskas. Eller också tror man att kungen saknar makt, men då vet man inte vad makt är.  Jag har försökt göra en dokumentär som har en mänsklig blick på kungen, men en principiell blick på monarkin, säger Åsa Linderborg, i en kommentar.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev