Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag15.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Åsa Jamal: "Tjänsten var för bra för att säga nej till"

Publicerad: 28 november 2011, 09:57
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:49

Åsa Jamal lämnar sin tjänst på JKL för att bli kommunikationsdirektör på TV4. Hon berättar för dagensmedia.se om det svåra beslutet.


Ämnen i artikeln:

JKLTV4

Åsa Jamal får en nyinrättad tjänst som kommunikationsdirektör med ansvar för HR och public affairs för TV4-Gruppen, något som innebär att hon lämnar sin tjänst som vd på JKL. Hon meddelade samtliga kollegor om beslutet i dag.

– Det är jättespännande, men samtidigt så är en sådan här dag, när man måste meddela både gamla och nya kollegor, en dag av blandade känslor. Jag har jobbat på JKL i 12 år, det är en unik arbetsplats och det känns tufft att lämna den, men tjänsten på TV4 var för bra för att säga nej till, säger hon till dagensmedia.se.

Är det därför du lämnar JKL?

– Det finns flera anledningar till det. Vi har hittat en bra efterträdare och är inne i en bra spiral så det känns tryggt att lämna. Sedan fick jag ett bra erbjudande där jag kan kombinera kommunikation och hr i ett paket.

Gunnar Gidefeldt lämnade ju kanalen eftersom att han inte kom överens med nya vd:n Casten Almqvist. Hur ser du på det?

– Gunnar är en av dem som jag har träffat mest under denna period och jag uppfattar detta som en sak mellan honom och Casten om hur arbetet ska organiseras. Men det blir en utmaning att fylla hans skor, han är mycket omtyckt bland medarbetarna.

Hur ser du själv på de utmaningar som den nya tjänsten innebär?

– Jag tillträder första februari och jag ska sätta mig in i utmaningarna och göra up en plan innan dess. Det som är klart är att de olika områdena ska få en chef, men exakt hur organisationen ser ut är inte klart. Jag ska sätta mig ner med medarbetarna och komma underfund med det.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

JKLTV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.