Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Åsa Barsness till Bonnier Broadcasting

Publicerad: 21 augusti 2017, 13:47
Uppdaterad: 21 augusti 2017, 14:06

Åsa Barsness är Bonnier Broadcastings senaste förvärv.

Efterträder Åsa Jamal som kommunikations- och HR-direktör.


Ämnen i artikeln:

Bonnier BroadcastingTV 4

Åsa Barsness är idag kommunikationsdirektör på Sweco. Vid årsskiftet går hon vidare till att bli ny kommunikations- och HR-direktör för Bonnier Broadcasting, med ansvar för såväl TV4, MTV och C More.

Hon tar över efter Åsa Jamal som lämnade sin tjänst under sommaren.

– Åsa kombinerar djupa kunskaper inom kommunikation och marknadsföring med lång erfarenhet från ledarskap inom teknikdrivna verksamheter och av digital transformation. Det är avgörande egenskaper för vår fortsatta förändringsresa på Bonnier Broadcasting, säger Bonnier Broadcasting och TV4:s vd Casten Almqvist, i en kommentar till värvningen. Han tillägger:

– Jag är väldigt glad över att välkomna Åsa ombord. Hon blir en nyckelperson i arbetet med att fortsätta leverera Sveriges bästa tv-upplevelser och ha användarna i fokus för allt vi gör.

Åsa Barnsess har tidigare haft en rad tunga poster på företag som JKL, IBM och Motorola. För Dagens Media förklarar hon vad som lockade med den nya tjänsten.

– Jag tycker den digitala omställningen som Bonnier Broadcasting och mediebranschen går igenom är väldigt spännande. Jag har ägnat de senaste 20 åren åt att arbeta med kommunikation inom teknikdrivna företag. Jag hoppas kunna bidra med erfarenheter och perspektiv därfrån, säger hon.

Vilka erfarenheter tror du kan vara värdefulla i din nya roll?

– Jag hoppas att jag ta med mig erfarenheter från de möjligheter som finns med att integrera teknik i arbetet. Också vad det innebär att jobba med mycket förändring och snabba omställningar. Men framförallt hur det går att jobba med teknik för att skapa nya användarupplevelser.

Vad är det första du kommer göra på nya jobbet?

– Allra första kommer vara att sätta mig in i verksamheten; förstå hur saker och ting fungerar och framförallt att lära känna kollegor och mitt team.

Vad tror du kommer bli dina första stora utmaningar?

– Det får jag återkomma till efter att ha snackat ihop mig med teamet, men Bonnier Broadcasting befinner sig i en spännande omställning och har som ambition att ligga i framkant. Det är också det som lockar mest med rollen.

Hur känns det att lämna din nuvarande tjänst?

– Det är alltid vemodigt att lämna ett jobb som man tycker väldigt mycket om. Jag har verkligen trivts bra på Sweco, samtidigt som det här jobbet var för bra för att tacka nej till.

Åsa Barsness kommer att ingå i Bonnier Broadcastings ledningsgrupp. Hennes närmsta chef blir Casten Almqvist.

Mikaela Åkerman

Mikaela.Akerman@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Bonnier BroadcastingTV 4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.