Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Årets Paradise hotel-säsong stoppas helt

Publicerad: 4 maj 2021, 06:41

Foto: Skärmdump från Nyhetsmorgon

I en intervju i TV4:s ”Nyhetsmorgon” konstaterar Anders Jensen att årets säsong inte kommer att läggas upp igen.


Ämnen i artikeln:

NENT GroupMastiffParadise Hotel

I samband med att de två misstänkta sexualbrotten i dokusåpan ”Paradise hotel” polisanmäldes i april i år valde programbeställaren Nent även att tillfälligt pausa årets säsong.

I en intervju i ”Nyhetsmorgon” säger koncernchefen och vd:n Anders Jensen att säsongen inte kommer att komma tillbaka. 

Vidare konstaterar han återkommande under intervjun att det brustit i produktionsprocessen och att en internutredning pågår. Anders Jensen framhäver även under intervjuns gång att det är Nent som programbeställare som har det yttersta ansvaret. 

– Till syvende och sist har vi publicerat något som vi inte borde ha publicerat och det får inte ske, säger han i ”Nyhetsmorgon”.

Samtidigt lyfter Anders Jensen att dokusåpor som ”Paradise hotel” faktiskt har en plats i underhållningsvärlden, men vad som händer framöver ska utredas.

– Jag kommer inte att släppa upp de här programmen framöver med mindre än att jag är 100 procent trygg i att min produktion, mitt folk, de vi beställer från kan leverera på ett sätt som vi kan stå upp för. 

Diskussionen med produktionsbolaget Mastiff och bolagets ägare säger Anders Jensen är konstruktiv. 

– Det finns en väldigt stor insikt att det har gått fel både hos oss och hos produktionsbolaget. 

I intervjun säger Anders Jensen även att Nent inte hade kännedom om den misstänka våldtäkten förrän mediernas rapportering för ett par veckor sedan. 

Dagens Media har sökt Anders Jensen för en intervju om ”Paradise hotel”, han har hittills avböjt genom presskontakt Roberta Alenius. 

 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.