Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Apples streamingtjänst lanseras i november

Publicerad: 11 september 2019, 10:08

Nu står det klart att Apple TV Plus gör intåg på den svenska marknaden om mindre än två månader.

Den 1 november släpps den nya streamingtjänsten Apple TV Plus globalt.


Tidigare i år presenterade den amerikanska teknikjätten Apple två nya plustjänster, magasinstjänsten Apple News Plus och strömningstjänsten Apple TV Plus. Den senare, som kommer att samla tv-serier och filmer som producerats av Apple, har beskrivits som en ”Netflix-dödare”.

Nu står det klart att tjänsten släpps globalt, däribland på den svenska marknaden, den 1 november. Det sade Apple under en presentation i veckan, där även priset på tjänsten kommunicerades. En provperiod om sju dagar kommer att vara gratis, därefter ligger priset för tjänsten på 59 kronor i månaden.

Tidigare har streamingjättarna Netflix och HBO Nordic intagit den lokala streamingmarknaden och i samband med det satsat stort på egenproducerat innehåll. Inom kort kommer även Disney Plus att komma till Sverige.

När konsult- och analysföretaget Mediavision i augusti undersökte intresset för Disneys och Apples stundande tjänster uppgav 10 procent av 15–74-åringarna i Sverige ett tydligt intresse för någon av dem.

– Vi ser ett tydligt intresse för deras tjänster redan innan de släppts och en fortsatt stor efterfrågan på marknaden. Vi har tidigare konstaterat hur snabbt det kan gå när globala varumärken etablerar sig här, till exempel 2012 när Netflix kom, säger Marie Nilsson, vd på Mediavision, i ett pressmeddelande.

 

Läs gärna Thomas Baekdals snabbanalys av Apples nya plustjänster.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.