Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Apple köper Carpool Karaoke

Publicerad: 27 juli 2016, 12:46
Uppdaterad: 27 juli 2016, 12:57

Apple satsar på tv när Carpool Karaoke blir eget tv-program.


Ämnen i artikeln:

Apple

Den virala succéserien "Carpool Karaoke", där kända personer tillsammans med programledaren James Corden sjunger loss i en bil, har köpts upp av Apple, skriver Vanity Fair.

Programmet är en viral del av CBSs "The late late show with James Corden". Michelle Obama är en av alla kända personer som har gästat programmet. Hennes avsnitt har blivit extremt populärt och delat på sociala medier och har i skrivande stund setts över 33 miljoner gånger på Youtube.

Licensen som Apple Music har köpt upp gäller 16 avsnitt, som kommer att kunna ses av alla som använder Apple Musics tjänst.

– Vi älskar musik och Carpool Karaoke hyllar det på ett roligt och unikt sätt som är populärt för en publik i alla åldrar, sade Eddy Cue, senior vice president för programvaror och tjänster på internet om köpet, till Vanity Fair.

Eddy Cue menar även att programmet passar deras kunder bra.

– Det är perfekt för Apple Music – våra kunder får en exklusiv tillgång till sina favoritartister och även kändisar på köpet.

Tidigare under månaden blev det även klart att Apple satsar på en egen tv-serie som kommer gå enbart på Apple Music. Allt för att konkurrera med andra streamingtjänster som Spotify och Google Play.

James Corden kommer inte leda programmet i fortsättningen. Vem som tar över rollen som programledare eller när den nya produktionen drar igång har ännu inte offentliggjorts.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Apple

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev