Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Appkaos och röstningshaveri under Melodifestivalens första deltävling

Publicerad: 7 februari 2022, 07:14

Foto: Janne Danielsson /SVT

Årets första Melodifestivalsändning präglades av app- och rösningskaos.


Ämnen i artikeln:

MelodifestivalenSVT

I lördags var det dags för årets första sändning av Melodifestivalen. Programmet drog i gång klockan 20.00 i SVT1.

Men direktsändningen från Avicii Arena i Stockholm präglades av teknikstrul. Mitt under sändningen slutade nämligen appen att fungera vilket gjorde att publiken inte kunde använda den för att rösta på sina favoriter. Av det skälet räknades enbart de röster som kom in över telefon.

– När vi förstod att det var ett flertal användare som inte kunde komma in så förstod jag att det fanns ett rättviseproblem och då valde vi att ta bort alla appröster helt och hållet och gå över till telefonröster, sade Melodifestivalens projektledare Anette Brattström till Aftonbladet och uttryckte vidare stor besvikelse:

– Ingen är mer ledsen än jag tror jag. Vi har jobbat på det nya röstningssystemet i nästan ett års tid. Den nya röstningen ska ju bygga mer spänning men nu blev det mer spänning än vad någon av oss ville ha tror jag. Det känns jättetråkigt.

Appen har återkommande ställt till problem för SVT sedan lanseringen 2015. Just denna gång ska teknikstrulet ha berott på en funktion i appen som inte var avgörande för själva röstningen.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MelodifestivalenSVT

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.