Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag11.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Anton Glanzelius slutar på TV4

Publicerad: 11 Februari 2016, 08:42
Uppdaterad: 11 Februari 2016, 08:54

Anton Glanzelius lämnar TV4 efter tolv år på företaget.

TV4 Play-chefen Anton Glanzelius lämnar TV4-gruppen efter tolv år på företaget. Orsaken: Hans ansvar försvinner när Bonnier tillsätter en central digitalchef. "Jag är mer sugen på att se vad som finns utanför TV4-världen", säger Anton Glanzelius.


Ämnen i artikeln:

Anton Glanzelius

Anton Glanzelius, kanalchef för TV4 Play, har bestämt sig att sluta på TV4-gruppen. Det kommunicerades internt på torsdagsmorgonen.

Glanzelius lämnar TV4-gruppen efter tolv år på företaget. Bakgrunden till att han nu väljer att sluta är att Bonnier Broadcasting har beslutat att tillsätta en ny central digital chef, en CDO. Den nya CDO:n kommer ha ett övergripande ansvar för både C Mores och TV4 Plays digitala tjänster.

– Det är naturligt då att min roll som TV4 Play-chef förändras. Mitt ansvar kommer att förskjutas helt naturligt till den centrala chefen. Då känner jag att jag är mer sugen på att se vad som finns utanför TV4-världen, säger Anton Glanzelius till Dagens Media.

De senaste tre månaderna har Anton Glanzelius varit pappaledig. Beslutet har vuxit fram under den tiden och nu ser Glanzelius fram emot att få några månader extra med sitt barn.

– Nu får jag ju möjligheten att vara världens bästa pappa några månader till, säger han.

Under sina tolv år inom TV4-gruppen har Glanzelius bland annat varit delaktig i att plocka fram Idol, Paradise Hotel och Let´s Dance. Han har också ansvarat för att sjösätta TV11 och TV12.

– Det jag är mest stolt över är förvandlingen av TV4 Plus till Sjuan. Jag är också extremt stolt över att lämna TV4 play efter ett digitalt succéår, säger han.

Känner du att du lämnar TV4 Play i goda händer?

– Det tycker jag absolut. Det är ett supergäng som jobbar på TV4. Jag älskar TV4 och har varit helt besatt av företaget i tolv år, säger Glanzelius.

Vad som händer när Glanzelius avslutar sin pappaledighet är inte klart, säger han. Men han ser framemot nya utmaningar.

– Jag blir lite pirrig i magen av att tänka på alla uppdrag som finns utanför TV4-världen. Jag drömmer om att överraska mig själv.

Är du rädd?

– Jag är inte rädd men jag är pirrig. Jag är inte orolig för min framtid, jag är övertygad om att jag kommer ha ett jobb.

Långt innan Anton Glanzelius blev chef på TV4 var han känd som barnskådespelare. För sin roll i filmen "Mitt liv som hund" från 1985 vann han en Guldbagge.

Vem som blir Bonnier Broadcastings nya CDO är inte klart. Rekryteringen pågår.

Jon Demred

Ämnen i artikeln:

Anton Glanzelius

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.