Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag30.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Ansöker om konkurs - för Poseners konkursbo

Publicerad: 29 Mars 2012, 08:57
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:27

Trustor-härvans huvudperson Joachim Posener kan tvingas gå en ny rond i rättssalen. Nu stäms hans konkursbo av tidigare samarbetspartnern.


År 2004 betalade TV3 en halv miljon kronor i samband med en intervju med den skandalomsusade finansmannen Joachim Posener. Det satte igång en snårig rättsprocess.

Pengarna gick till bolaget IM Rätt Media, som hade intervjurättigheterna med Joachim Posener.

Enligt Joachim Posener själv var pengarna en betalning för intervjun – och år 2009 drog han både Viasat och IM Rätt Media inför domstol för att komma åt summan.

Joachim Posener, som gick i personlig konkurs redan på 90-talet, förlorade dock målet. Och i och med att Högsta Domstolen nekade honom resning så har domen vunnit laga kraft.

Därmed ska Joachim Poseners konkursbo betala IM Rätt Medias rättegångskostnader, som totalt uppgår till drygt 670 000 kronor. Det ska också betala 765 000 kronor till Viasat, för deras rättegångskostnader.

Då IM Rätt Media inte fått ut några pengar från konkursboet och Kronofogden konstaterat att det inte finns några utmätningsbara tillgångar, kräver nu IM Rätt Media att konkursboet försätts i konkurs, samt att det ska stå för ytterligare rättegångskostnader.

Joachim Posener misstänks vara huvudperson i den så kallade Trustor-härvan. Enligt polisen kom han över närmare 50 miljoner kronor i samband med affärerna.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.