Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag09.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Ännu ett program från Postkodlotteriet

Publicerad: 22 Februari 2013, 12:08
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:54

UPPDATERAD. Postkodlotteriet tar fram ännu ett tv-format. I slutet av mars är det premiär för "Postkodlingo".


Ämnen i artikeln:

JarowskijPostkodlotteriet

”Postkodlingo” produceras av Jarowskij, som är ny samarbetspartner till spelföretaget. Bolagets övriga två program – ”Postkodmiljonären” i TV4 och ”Miljonjakten” i TV3 – produceras av Eyeworks respektive Endemol.

Fyra bolag fick pitcha på det nya formatet, berättar Postkodlotteriets försäljnings- och marknadsdirektör Anders Årbrandt.

– Jag tycker att det är bra att jobba med flera olika produktionsbolag. Vi bedömde att Jarowskij var mest lämpad att göra programmet till rätt kostnad, säger han.

”Postkodlingo” får premiär 25 mars i TV4 och ska sändas i anslutning till det Malou von Sivers–ledda programmet ”Efter tio” måndag-fredag.

– Malou har den senaste veckan har ett snitt på ungefär 150 000 tittare. Vår ambition är att ligga där, men vi hoppas också på att öka lite.

Det nya programmet ska marknadsföras i Postkodlotteriets digitala kanaler och gentemot den egna kundstocken. Dessutom blir det så klart promos i TV4.

– Det här är ju ett klassiskt ordleksformat som inte har gått i tv sedan 1998. Dessutom har ju Wordfeud och liknande blivit så populärt att vi tyckte det var dags att införa lingoformatet i tv igen. Dessutom ska programmet stödja våra nya digitala spel.

Vem ska leda ”Postkodlingo”?

– Det kan jag inte berätta än – kontraktet är inte påskrivet. Men jag kan säga att personen själv tog kontakt med Jarowskij när det blev klart att de fått uppdraget. Personen älskar ordlekar och ordvitsar och det är en känd och duktig programledare.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

JarowskijPostkodlotteriet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.