Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag17.02.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Anna Settman: "Det var inte rätt jobb för mig"

Publicerad: 3 Juni 2013, 06:16
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:43

Anna Settman lämnar MTG med omedelbar verkan efter bara tre månader i rollen som vd för betal-tv Norden.


Ämnen i artikeln:

MTGAnna SettmanAftonbladet

Redan i oktober förra året stod det klart att Anna Settman skulle bli vd för MTG:s betal-tv-verksamhet i Norden. Hon tillträdde dock inte förrän i mars i år. Dessförinnan var hon vd på Aftonbladet.

Varför lämnar du MTG?

– Det är faktiskt helt odramatiskt. Jag tycker att det arbete Jørgen [Madsen Lindeman, vd MTG, red.anm] är helt rätt, men jag kände efter en tid att det här inte var rätt jobb för mig, säger Anna Settman till Dagens Media.

Vad var det som inte fungerade?

– Jag hade sett framför mig att jag skulle kunna bidra med erfarenhet som inte var direkt tv-kompetens. På Aftonbladet jobbade jag i en organisation där man är nära produkten varje dag, oavsett roll, och på MTG ligger många delar av det uppdraget inom andra områden. Det gjorde att jag kände att det inte var rätt roll för mig.

– Men det har varit spännande och utvecklande månader på MTG och jag har fått träffa många duktig människor från hela världen. Tre månader tycker jag ändå har varit tillräckligt lång tid för att skapa mig en uppfattning om hur MTG jobbar.

Anna Settman har ännu inte bestämt vad hon ska göra härnäst.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MTGAnna SettmanAftonbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.