Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Anna Luuk Priske och Anton Glanzelius blir programbeställare på SVT

Publicerad: 10 juli 2020, 12:15

Foto: SVT

Anna Luuk Priske blir ny programbeställare för kultur och fakta, och Anton Glanzelius för underhållning, på SVT. De ska leda utvecklingen av utbudet för tv och SVT Play inom sina genrer.

Ämnen i artikeln:

SVT

Janne Naess

janne.naess@dagensmedia.se


Som programbeställare får Anna Luuk Priske ansvar för kultur, fakta, religion och livsåskådning och Anton Glanzelius för underhållning, evenemang och livsstil.

– Jag är så glad att Anna Luuk Priske och Anton Glanzelius vill vara med och forma framtidens public service. De kommer från olika håll, men är båda modiga, kreativa och har ett mycket stort programkunnande. Nu ska vi skapa världens bästa utbud, säger Eva Beckman, programdirektör på SVT, i ett pressmeddelande.

Anna Luuk Priske är idag biträdande programchef på Kultur och samhälle på SVT och har de senaste åren arbetat som utvecklingsansvarig för bland annat kulturutbudet på SVT.  Dessförinnan har hon mångårig erfarenhet av programmakande och kreativa ledarroller inom SVT, UR och TV4. Det senaste året har hon projektlett arbetet med att ta fram SVT:s nya företagsstrategi, som numera inkluderar utbudet, tillsammans med företagsledningen.

Anton Glanzelius, tidigare biträdande kanaldirektör för TV4 Gruppen och chef för TV4 Play är nu verksam som konsult med uppdrag för bland annat för Nobel, Telia och i dag som chef för Kristallen och utvecklingschef för produktionsbolaget Mastiff. Anton Glanzelius har startat flertalet tv-kanaler som TV6, Sjuan, TV11 och TV12 och han tog program som Idol, Lyxfällan och Hela Sverige Bakar till svensk tv.

Både Anna Luuk Priske och Anton Glanzelius tillträder sina nya tjänster 1 september.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev