Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Anna Book: "Skönt att det är över"

Publicerad: 14 oktober 2017, 06:00
Uppdaterad: 16 oktober 2017, 11:43

Vinnaren av Biggest Loser VIP berättar om matvanor och en ny podd.


Ämnen i artikeln:

Sjuan

Inspelningarna av Biggest Loser VIP avslutades den 23 augusti. Nästan tre veckor senare får tv-tittarna reda på årets segrare.

Sjuan-programmet gick tittarmässigt som tåget och slog bland annat all time high-rekord för kanalen.

Deltog gjorde bland andra sångerskan Anna Book, predikanten Runar Sörgaard och Army of lovers-sångerskan Camilla Henemark. Och knep förstaplatsen gjorde till slut Anna Book.

– Det är skönt att det är över, men det är nästan sorgligt. När jag bestämde mig för att vara med tänkte jag: "är det något jag ska vinna så är det det här". Ni vill jag nästan börja jobba med formatet.

Är Anna Brolins dagar som programledare för Biggest Loser VIP räknade menar du?

– Nej, kanske mer som sidekick för min del då. Eller med vad som helst egentligen. Jag tänker att jag en gång i veckan kommer in och ger lite inspiration eller kanske bara mys.

Har du lobbat in dig själv inför nästa säsong?

– Haha, det har jag inte gjort.

Vad tar du med dig från din medverkan?

– Att en livsstilsförändring inte gör livet dåligt. Jag äter inte bara torsk och broccoli. Men jag har gjort det bra. När jag tittar på mig själv i spegeln nu och efter finalen är vikten densamma. Samhället har ett väldigt stort fokus på ytan. 

Hur är det under tävlingen? Mycket gliringar?

– Vissa tycker om att hävda sig så det är klart. Men jag var inte heller med för att skaffa mig vänner, utan för att skaffa mig ett nytt liv. Jag står alltid för mina värderingar och ord. Nu har jag blivit väldigt mycket starkare. Men när man sticker ut hakan får man räkna med en del smällar.

Hur mår hakan?

– Den är intakt. Tänderna är på plats och jag är lycklig 99 procent av tiden. Sista en procenten reflekterar jag över småsinta som har ett behov av att uttrycka sig.

Småsinta?

– Människor på sociala medier inte minst, men även media. Det som skrivs i tidningen är en sak, men nätet är något helt annat. Sensationer hit och dit. Men jag har förståelse för det, alla kan missuppfatta allt. Och journalister har så otroligt bråttom. Det är kanske inte så lätt att vara journalist heller.

Är det en ny Anna Book idag?

– När jag vinner en sådan här grej så blir det ketchup-effekten. Det här är mitt nya jag. Nu är det finito med folk som tror att jag är dum i huvudet. När folk kommer få se att Anna Book inte gråter längre kommer de störa sig på det också.

Vad gör du i framtiden?

– Vet inte. Tv, en podd, kokbock kanske. Jag vill fokusera på en sak!

Podd?

– Helst en relationspodd med min man: rolig, ärlig och passionerad.

Vad ska den heta?

– I säng med Robert och Anna.

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Sjuan

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.