Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Anna Anthony till FLX

Publicerad: 10 september 2018, 12:12
Uppdaterad: 10 september 2018, 12:17

Anna Anthony, ny kreativ chef för långfilm på FLX.

FLX knyter till sig producenten Anna Anthony som ligger bakom filmer som "Jalla Jalla" och bioaktuella "Unga Astrid".


Ämnen i artikeln:

FLX

Produktionsbolaget FLX rekryterar långfilmsproducenten Anna Anthony som ny kreativ chef för långfilm.

Anna Anthony kommer senast från Avanti Film där hon producerade filmerna "All inclusive" och "Unga Astrid", som just nu är aktuell på bio.

Hon har även producerat Josef Fares debutfilm "Jalla Jalla", samt andra Josef Fares-filmer som "Kopps" och "Zozo". Tidigare har hon även varit delägare i produktionsbolaget Memfis Film där hon arbetade i nära 20 år.

– Jag ser mycket fram emot att leda långfilmsavdelningen på FLX, det mest dynamiska produktionsbolaget i Sverige just nu. Det är ett privilegium att få arbeta med kreativa, vassa och vänliga människor och tillsammans med dem skapa publikstarka filmer av hög kvalitet, säger Anna Anthony, i ett pressmeddelande.

Pontus Edgren, vd på FLX, om rekryteringen:

– Vi är mycket stolta och glada att välkomna Anna Anthony till FLX. Anna har ett imponerande track record och en sällsynt förmåga att identifiera och realisera fantastiska berättelser för en bred filmpublik, vilket går hand i hand med FLX vision i allt vi gör.

Anna Anthony tillträder sin nya tjänst den 8 oktober.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

FLX

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.