Anna Anthony till FLX

2018-09-10 14:12  
Anna Anthony, ny kreativ chef för långfilm på FLX.

FLX knyter till sig producenten Anna Anthony som ligger bakom filmer som "Jalla Jalla" och bioaktuella "Unga Astrid".

Produktionsbolaget FLX rekryterar långfilmsproducenten Anna Anthony som ny kreativ chef för långfilm.

Anna Anthony kommer senast från Avanti Film där hon producerade filmerna "All inclusive" och "Unga Astrid", som just nu är aktuell på bio.

Hon har även producerat Josef Fares debutfilm "Jalla Jalla", samt andra Josef Fares-filmer som "Kopps" och "Zozo". Tidigare har hon även varit delägare i produktionsbolaget Memfis Film där hon arbetade i nära 20 år.

– Jag ser mycket fram emot att leda långfilmsavdelningen på FLX, det mest dynamiska produktionsbolaget i Sverige just nu. Det är ett privilegium att få arbeta med kreativa, vassa och vänliga människor och tillsammans med dem skapa publikstarka filmer av hög kvalitet, säger Anna Anthony, i ett pressmeddelande.

Pontus Edgren, vd på FLX, om rekryteringen:

– Vi är mycket stolta och glada att välkomna Anna Anthony till FLX. Anna har ett imponerande track record och en sällsynt förmåga att identifiera och realisera fantastiska berättelser för en bred filmpublik, vilket går hand i hand med FLX vision i allt vi gör.

Anna Anthony tillträder sin nya tjänst den 8 oktober.

Hanna Frick

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt